Masa are cratimă. Şi căciuliţă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Dacă tot suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, mă stresează următoarea dilemă: oare în Norvegia li se spune copiilor că vine Moş Nicolae cu nuieluşa? Şi dacă răspunsul e afirmativ, mă întreb dacă ghiujul a fost tuns înainte de a fi coborât în beci.

* Vicepremierul Ungariei, ignorând parcă zilele luminoase din calendar (poate că al lor e mai cenuşiu), ne-a aruncat o ameninţare peste gardul ăla de sârmă, dacă l-o mai fi construit Orbanul lor. Trebuia să batem mai devreme cu pumnul în masa românilor, a rostit individul, fără să conştientizeze că, pentru români, masa are cratimă. Şi o căciulă peste prima vocală.

* Nu ştiam cum se spune huo în alte limbi, din acest motiv m-am implicat astfel în subiect. Şi n-aş vrea să treacă neobservată această interjecţie...

* Un copil de şase ani şi-a salvat din flăcări trei fraţi mai mici. Trei. El, preşcolarul de şase anişori! Se afla în faţa unui incendiu. Câţi oameni s-ar încumeta să simtă pe propria piele începutul Apocalipsei, să experimenteze baia de smoală pentru a extrage din iad o viaţă? Verbal, oricine ar face acest pas, însă parcă mai aproape e numărul unic de urgenţe, 112. Eh, ţâncul din poveste n-a stat pe gânduri şi poate că a făcut cel mai bine - până la venirea pompierilor, probabil că am fi contabilizat cel puţin o victimă. Informaţiei îi lipseşte un amănunt: băieţelul care încă nu ştie să socotească (la chibzuinţă e deja profesor) este din judeţul Vaslui. Pam-pam, cum ar veni. Judeţul acela care se remarcă prin beţii crunte, violuri şi alte năzdrăvănii, devenit oaia neagră a României, trebuie lăudat acum pentru că, nitam-nisam, s-a trezit un pui de om să-i strice tradiţia? Haideţi să fim serioşi, nimeni nu va mediatiza acest moment unic. Mult mai interesant este cazul cu pisica din Galaţi, din păcate.

* O doamnă din politică susţine că a creionat portretul-robot al candidatului ideal la parlamentare: să nu fie corupt, să fie competent şi să aibă bun-simţ. Ciudat, alegerile din Austria au trecut.

Citit 779 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.