Asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru ECARISAJ. Posesorii de câini rasă comună, obligaţi să-i STERILIZEZE

Asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru ECARISAJ. Posesorii de câini rasă comună, obligaţi să-i STERILIZEZE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 26 august, va avea loc o nouă întâlnire a autorităţilor din municipiul Galaţi cu primarii din Smârdan şi Şendreni, în încercarea de a pune bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară care să se ocupe strict de problemele de ecarisaj.

„Am ajuns la concluzia că, dacă am rezolva problema câinilor comunitari, am rezolva-o doar parţial, pentru că din zonele limitrofe ale Galaţiului ar putea exista o migraţie şi atunci mi se pare mai corectă abordarea problemei la un nivel ceva mai larg”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Pasul următor, spune edilul, va fi emiterea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să fie subvenţionată sterilizarea câinilor de rasă comună şi a metişilor. „Deşi există obligativitatea sterilizării acestor câini, chiar şi în perioada în care a existat o astfel de facilitate, nu s-au înghesuit decât vreo doi cetăţeni. De data aceasta, încercăm ca facilitatea pe care o acordăm cetăţenilor să fie dublată de nişte controale ceva mai aprofundate din partea Poliţiei Locale, în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară, pentru că ele sunt singurele care ar trebui să aibă o evidenţă exactă asupra numărului de câini din curţile oamenilor”, spune primarul.

Acesta este convins că înmulţirea câinilor fără stăpân are drept cauză abandonul patrupedelor adulte sau al puilor pe domeniul public.

Citit 4181 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.