RAIUL PESCARILOR se construieşte în judeţul GALAŢI. Iată UNDE şi cât de mare este INVESTIŢIA

RAIUL PESCARILOR se construieşte în judeţul GALAŢI. Iată UNDE şi cât de mare este INVESTIŢIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strategia de Dezvoltare Rurală Prut-Dunăre a adus de la Uniunea Europeană bani grei la Galaţi în ultimii ani: per total, 3.800.000 euro s-au cheltuit sau urmează să se cheltuiască pentru dezvoltarea sectorului pescăresc local. Dacă o parte dintre beneficiari au investit nu tocmai inspirat (foarte mulţi bani s-au dus pe festivaluri fără miză), alţii au ştiut exact ce să facă cu banii, ca să bucure comunitatea care i-a ales. Primarul din Frumuşiţa, Ioan Nelu Munteanu, spre exemplu, a fost printre cei mai agili edili. Cu 1.689.347 de lei, primăria din Frumuşiţa va transforma un fost pichet al poliţiştilor de frontieră într-o bază de agrement pescăresc.

Detalii ne-a oferit managerul de proiect al Primăriei Frumuşiţa, Antonel Tabac.

"Denumirea exactă a lucrării este „Bază de agrement cu specific pescăresc”. Pentru a-l realiza, atragem, prin Strategia de Dezvoltare Rurală Prut Dunăre, 1.262.578 lei, nerambursabili. De la bugetul local am suportat celelalte cheltuieli, cum ar fi TVA-ul, consultanţa, proiectarea şi aşa mai departe. Per total, cheltuiala bugetului local este de 426.859 lei. Noi sperăm ca cel mai târziu pe 3 martie să atribuim lucrarea unui executant. Timpul de lucru este scurt. La finele lui septembrie trebuie să facem şi ultima plată. Deci, undeva prin august ar trebui să fie totul deja pus la punct", a precizat managerul de proiect. Proiectare a fost realizată de SC Proiect SA.

Pe durata lucrărilor, la Frumuşiţa se vor crea 20 de locuri de muncă, începând cu şeful de şantier şi terminând cu executanţii. Ulterior, se vor crea şi două locuri de muncă permanente: un administrator şi un ghid. Baza de agrement se construieşte, de fapt, prin modernizarea unui fost pichet de grăniceri, numit "cazarma Brateş".

Pavilioanele fostului pichet sunt într-o stare jalnică. Unul din pavilioane a fost grajd şi e construit în 1954, iar un altul e din 1958. Baza de agrement va avea avea trei pavilioane, cu camere cu şi fără grup sanitar propriu, bucătărie, sală de mese şi spaţii de depozitare. Alimentarea cu apă se va face prin intermediul unui puţ forat, iar încălzirea, cu o centrală cu lemne. Banii pe care turiştii îi vor plăti aici, ca să pescuiască în Prut şi să se relaxeze, vor veni la bugetul local. Nu vorbim deci despre o cheltuială a primăriei, ci despre o investiţie.

De îndată ce va fi gata, baza de agrement va avea şi un site.

Citeşte şi: PISCICULTURĂ şi SĂRĂCIE la Galaţi: Un milion şi jumătate de EURO, pe apa Sâmbetei

Citit 9872 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.