Se AMÂNĂ sistarea APEI CALDE

Se AMÂNĂ sistarea APEI CALDE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor beneficia în continuare de apă caldă, chiar dacă iniţial se anunţase că furnizarea acesteia se va sista începând de luni, 28 iulie, până pe 14 august. "În planul iniţial, SC Electrocentrale SA Galaţi trebuia să efectueze reparaţiile în interiorul CET, la cuva de termoficare şi la reţelele de termoficare aferente Magistralei I în intervalul 28 iulie - 14 august 2014. Apaterm va comunica data începerii şi intervalul când vor fi efectuate aceste lucrări de îndată ce SC Electrocentrale SA Galaţi va reveni cu o nouă înştiinţare", se arată într-un comunicat remis de Apaterm.

Decalarea acestor lucrări nu are la bază vreo cauză tehnică, ci o motivaţie pur financiară, aşa cum a declarat, pentru "Viaţa liberă" Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale. "În această perioadă de revizii, Electrocentrale înregistra pierderi financiare importante. Având în vedere că, în acest moment, Electrocentrale trece printr-o perioadă foarte dificilă, s-a luat decizia să se continue furnizarea apei calde către populaţie. Cel mai probabil, acestă sistare va avea loc în septembrie sau în octombrie. Vom comunica în timp util pentru populaţie când va avea loc această oprire", a spus acesta.

Conducerea Electrocentrale încearcă astfel să mai salveze ce se poate salva din lunile de vară, în care costul de producţie a apei calde este de aproximativ cinci ori mai mare decât preţul plătit de populaţie.

Sistarea totală a furnizării apei calde către populaţia Galaţiului reprezintă cea de-a şaptea şi ultima etapă din programul de revizii anuale ale instalaţiilor Electrocentrale şi Apaterm.

Citit 1722 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.