Sistemul de monitorizare a CALITĂŢII AERULUI va fi modernizat, din fonduri publice
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sistemul de monitorizare a CALITĂŢII AERULUI va fi modernizat, din fonduri publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Mediului a demarat o licitaţie pentru a cumpăra servicii de realizare a programului privind „Dezvoltarea şi optimizarea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului din România”, contract finanţat din fonduri publice a cărui valoare estimată se ridică la peste 20,5 milioane de euro, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

În urma licitaţiei, ministerul va încheia un acord cadru cu un singur agent economic, iar durata contractului este de 48 de luni. Contractul presupune achiziţia de servicii pentru optimizarea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), respectiv optimizarea staţiilor de monitorizare, a centrelor locale de date şi a panourilor de informare a publicului, cât şi optimizarea echipamentelor de laborator.

CITEŞTE ŞI: Potrivit Agenţiei de Mediu, calitatea aerului s-a îmbunătăţit la Galaţi

Calitatea aerului la nivelul judeţului Galaţi este monitorizată prin intermediul staţiilor automate de monitorizare începând din 2008, numai că încă din 2012 panoul exterior de informare cu privire la calitatea aerului prezintă deficienţe, iar de câteva luni nu mai funcţionează deloc.

Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Carmen Sandu, este la curent cu licitaţia privind optimizarea reţelei, însă nu are date dacă prin această optimizare va fi realizată şi reparaţia panoului exterior.

CITEŞTE ŞI: Panoul care arată calitatea aerului s-a STRICAT/ Agenţia de Mediu aşteaptă rectificarea bugetară

Citit 1086 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.