Centru de SERVICII SOCIALE pentru persoanele defavorizate, pe BANI EUROPENI, la Galaţi

Centru de SERVICII SOCIALE pentru persoanele defavorizate, pe BANI EUROPENI, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până la finele anului 2015, Galaţiul va avea un centru comunitar de servicii integrate pentru persoanele defavorizate, creat cu bani europeni. Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat, ieri, un contract de finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 12,6 milioane lei (din care 12,3 milioane lei reprezintă asistenţă financiară europeană nerambursabilă), pentru reabilitarea şi supraetajarea imobilului din strada Ştiinţei nr.26. Acesta va deveni sediul centrului social şi va adăposti temporar 60 de persoane aflate în dificultate, inclusiv de etnie romă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Galaţi, aici, 14 dintre persoanele defavorizate vor avea parte şi de cursuri de formare profesională, ţinute de specialişti în domeniul serviciilor sociale. După finalizarea cursurilor, persoanele vor putea fi angajate ca lucrători sociali în centru.

„Centrul va mai dezvolta şi furniza servicii de orientare, îndrumare şi consiliere a persoanelor defavorizate în perioada de tranziţie de la şcoală la viaţa activă, contribuind astfel găsirea unui loc de muncă pentru 120 de persoane aflate în situaţii de risc. Nu în ultimul rând, noul centru de servicii sociale integrate va putea organiza cursuri de calificare/recalificare profesională pentru inserţia/reinserţia în câmpul muncii a cel puţin 84 de persoane defavorizate”, promite Primăria municipiului Galaţi în comunicatul de presă.

Citit 1420 ori Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.