CĂLDURA REVINE, dar cu CONDIŢII. Ping-pong pe nervii gălăţenilor

CĂLDURA REVINE, dar cu CONDIŢII. Ping-pong pe nervii gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce întreg Galaţiul a rămas în frig încă de luni, Primăria a găsit o soluţie de compromis cu Apaterm şi Electrocentrale, cel puţin pe termen scurt. Reamintim că luni, , Electrocentrale a redus drastic parametrii la care furnizau aburul ce permite funcţionarea sistemului de termoficare din oraş. Aceste măsuri au fost luate după ce, potrivit conducerii Electrocentrale, Apaterm nu a reuşit să plătească nici măcar factura curentă către Electrocentrale, care, la rândul ei, nu a reuşit să facă plăţi către cei de la Romgaz.

Începând de marţi dimineaţă însă, caloriferele gălăţenilor au început să se încălzească. "Primarul municipiului Galați, Marius Stan, aduce la cunoștința abonaților la sistemul centralizat de termoficare că, în urma demersurilor pe care le-a făcut la Guvern și la Ministerul Economiei, se va relua furnizarea energiei termice pentru populație", se arată într-un comunicat de presă remis în noaptea de luni spre marţi de Biroul de Presă al Primarului. "În această noapte (n.r. luni spre marţi), la ora 1,00, parametrii agentului termic furnizat de SC Electrocentrale Galați se ridicaseră de la 1.500 la 2.750 metri cubi/ oră și de la 70 la 76 grade Celsius și erau în creștere", comunicau şi cei de la Apaterm. Pe de altă parte, nu toţi gălăţenii au beneficiat de căldură.

"Nu vor primi nici apă caldă, nici căldură asociațiile care sunt blindate din cauza datoriilor foarte mari. Primarul municipiului Galați, Marius Stan, reia apelul către populație să își plătească lunar factura la termoficare, astfel încât sistemul centralizat de încălzire să poată fi menținut în funcțiune fără sincope și la parametri optimi. Totodată, primarul Marius Stan le cere președinților și administratorilor de asociații de proprietari să își extindă programul de încasări în această perioadă, pentru a putea colecta cât mai mulți bani de la populație", a mai comunicat Biroul de presă al Primăriei.

Marius Stan a spus de asemenea că își rezervă dreptul de a sesiza organele abilitate, în cazul în care se va dovedi că parametrii agentului termic furnizat de CET au fost diminuați artificial, fără ca Romgaz să fi redus debitul de gaz metan destinat încălzirii municipiului Galați.

Acum rămâne de văzut cât timp vor fi calde caloriferele gălăţenilor. În numerele viitoare vor prezenta o amplă analiză pentru a vă informa cum au rezolvat alte oraşe problema termoficării.

Citeşte şi: Calcule pentru la iarnă/ Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

Citit 4043 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.