NOI AMENINŢĂRI din partea CET: Din aprilie, GALAŢIUL ar putea rămâne iar FĂRĂ agent termic

NOI AMENINŢĂRI din partea CET: Din aprilie, GALAŢIUL ar putea rămâne iar FĂRĂ agent termic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Electrocentrale ameninţă din nou cu oprirea apei calde şi a căldurii, din cauza datoriilor pe care le înregistrează Apaterm către aceasta. Electrocentrale a anunţat, ieri, că va reduce debitul agentului termic primar la 2.200 metri cubi pe oră, iar temperatura acestuia va ajunge la 75 de grade Celsius, începând cu data de 23 martie 2015, dacă Apaterm nu măreşte pasul în care face plăţi pentru societate. Totodată, dacă situaţia nu se va reglementa, pe 1 aprilie gălăţenii ar putea rămâne de tot fără energie termică. CET a trimis o notificare în acest sens, marţi, atât societăţii Apaterm, dar şi Primăriei municipiului Galaţi şi Prefecturii.

Purtătorul de cuvânt al Apaterm Galaţi, Mihai Costache a fost succint în declaraţii, din acest punt de vedere. „Plăţile către CET reflectă încasările de la Asociaţii”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt. Având în vedere că ameninţarea administratorului special al CET, Sinan Mustafa, a fost făcută înainte ca oamenii să înceapă măcar să îşi plătească facturile, cel mai probabil, după zilele de 18 - 20 martie, Apaterm va putea face şi plăţi către Electrocentrale.

Măsurile ar fi impuse, potrivit CET, de faptul că societatea are de achitat către SNGN Romgaz SA Mediaş suma de 22,5 milioane lei pâna pe 27 martie, reprezentând contravaloarea gazelor naturale livrate în luna ianuarie 2015 şi către SNTGN Transgaz SA suma de 5,3 milioane lei, scadentă din data de 13 februarie.

„Societatea noastră nu mai are resursele financiare necesare efectuării plăţilor către furnizorul şi transportatorul de combustibil, singura sursă fiind contravaloarea energiei termice livrate distribuitorului local şi neîncasată”, arată adresa către Apaterm. La data emiterii notificărilor de către CET, Apaterm înregistra, potrivit comunicatului, o datorie de 51,8 milioane lei din care scadentă suma de 41,8 milioane lei.


CITEŞTE ŞI: Avantajele CONTORIZĂRII individuale la CĂLDURĂ/ Primăria nu exclude o astfel de variantă

Citit 2860 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2015 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.