Proiect educaţional/ Parteneriat Galaţi - Limassol, în presa românilor ciprioţi

Proiect educaţional/ Parteneriat Galaţi - Limassol, în presa românilor ciprioţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un proiect educaţional, desfăşurat în parteneriat de câteva prestigioase şcoli gălăţene, a fost semnalat şi în presa… din Cipru! Mai precis, în "Pulsul Afroditei" - prima publicaţie online a românilor din Cipru, care apare de anul trecut, sub conducerea redactorului-şef  Veronica Ivanov.

Este vorba despre un parteneriat între patru şcoli gălăţene, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare'', Şcoala Gimnazială Nr. 28, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Costache Negri”, şi Şcoala "Plato" din Limassol, unde au ajuns 58 de elevi gălăţeni, sub îndrumarea a şase cadre didactice: Alina Humelnicu Ţepeş, Gabriela Ciubotaru, Luminiţa Mirică Bobiţ, Mimi Dragomir, Simona Rusu şi Narcisa Gheorghiaş.

"Dacă "a şti o limbă străină înseamnă a avea mai mulţi ochi", după cum susţine Tudor Arghezi, atunci nevoia permanentă de perfecţionare a îmbrăcat forma unui proiect educaţional, realizat în parteneriat România - Cipru. Oraşul Galaţi este la înălţime prin colaborarea câtorva şcoli cu o deosebită ţinută  intelectuală", se deschide articolul din publicaţia românilor ciprioţi. Elevii gălăţeni şi dascălii lor, informează articolul semnat de prof. Alina Gabriela Ţepeş, au derulat "un program complex în cadrul proiectului "Learning English Through Technology and Innovation" ["Învăţând Engleza prin tehnologie şi inovaţie"], finalizat cu o evaluare, în urma căreia fiecare elev a primit un certificat de competenţă lingvistică cu recunoaştere internaţională. În acelaşi timp, profesorii organizatori au participat la un stagiu de formare în limba engleză. Cursurile de limbă engleză susţinute de profesori cu o înaltă calificare s-au îmbinat cu activităţile şi excursiile organizate pentru familiarizarea participanţilor cu tradiţiile, cultura, obiceiurile şi valorile poporului cipriot.        

Citit 1881 ori Ultima modificare Vineri, 27 Mai 2016 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.