Interviu cu Ionuţ Badea, antrenorul Oţelului: "Suntem în perioada de reconstrucţie"

Interviu cu Ionuţ Badea, antrenorul Oţelului: "Suntem în perioada de reconstrucţie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul gălăţenilor s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţia şi a stabilit ca obiectiv formarea jucătorilor tineri proveniţi de la echipa a doua


Antrenorul Ionuţ Badea s-a înhămat la o muncă grea. Oţelul e într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, dar şi cu multe alte probleme ce nu ţin tocmai de fotbal. Chiar şi-aşa, antrenorul roş-alb-albaştrilor încearcă să-şi vadă de meserie şi speră să reuşească o clasare cât mai bună cu un lot din care fac parte şi foarte mulţi jucători tineri. Ionuţ Badea a dovedit în trecut că are capacitatea de a lucra cu tinerii, iar mulţi dintre fotbaliştii consacraţi ai Ligii I, Chiricheş, Nistor, Răduţ sau Grozav, au motive să-i mulţumească pentru ajutor.

- Sunteţi mulţumit de ce aţi văzut în cantonamentul din Anglia?

- E o situaţie specială momentan la club, e o tendinţă de reconstrucţie, mai puţin de a aduce jucători. Sunt foarte mulţumit de modul în care au reacţionat jucătorii în pregătire. A fost o bună perioadă de cunoaştere reciprocă pe toate planurile, pentru a putea aborda cu bine noul sezon.

- Ce posturi sunt vulnerabile în acest moment? Unde ar fi nevoie de jucători noi?

- În momentul de faţă nu pot să spun că există posturi deficitare, aş minimaliza efortul depus de jucători până acum. Echipa e pregătită să înceapă sezonul, deci nu se pune problema să de posturi vulnerabile.

- Care e obiectivul stabilit pentru noul sezon?

- Obiectivul pentru noul sezon, din punct de vedere sportiv, este să facem echipa să funcţioneze, plus formarea unor jucători din propria pepinieră. Deja acest lucru a început. Am avut nu mai puţin de şase jucători sub 20 de ani în pregătiri. Pentru mulţi dintre ei a fost primul cantonament în străinătate cu echipa mare.

- Cum vi se par jucătorii tineri din lot?

- Sunt jucători tineri cu potenţial de creştere. Doar cu răbdare pot creşte, pot ajunge pe un traseu ascendent într-o perioadă de 1-3 ani. Cam aceasta e perioada de graţie, ca până la 20-21 de ani să se definească pentru viitor.

- În ce mod vă afectează problemele de la club pe dvs. şi pe jucători?

- Sunt lucruri care ţin de directorul general Narcis Răducan, eu discut din punct de vedere sportiv. N-am avut nici un fel de problemă de acest gen cu jucătorii în cantonament, ba dimpotrivă, ei au reacţionat profesionist şi au dat totul în pregătire.

- Cum aţi primit vestea insolvenţei?

- Insolvenţa e o soluţie pentru mai multe cluburi din Liga I, nu doar pentru Oţelul. Pe de o parte, e Rapid ca un exemplu negativ, dar mai e şi „U”Cluj, care a reuşit să treacă cu bine. Insolvenţa e practic o reorganizare care permite clubului să revină la echilibru financiar

Citit 1736 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.