Echipa de fotbal feminin a Oţelului, o medie de un gol la fiecare cinci minute

Echipa de fotbal feminin a Oţelului, o medie de un gol la fiecare cinci minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prima etapă a returului celui de-al doilea eşalon de fotbal feminin Oţelul a primit vizita echipei buzoiene Viitorul. Chiar dacă în partida debut din tur fusese 9-0, la Buzău, gălăţencele au declarat că nu vor fi mulţumite cu un scor asemănător, ci cu unul mult mai consistent. Motivul? Atât ca răzbunare pentru un meci din campionatul trecut pierdut din cauza unui arbitraj ostil, cât şi pentru a recupera diferenţa de golaveraj faţă de contracandidata la primul loc, Navobi Iaşi, acest fiind singurul criteriu care ţine Oţelul pe poziţia secundă.

Sâmbătă, pe Stadionul „Zoltan David”, echipa gălăţeană s-a revanşat cu vârf şi îndesat. A fost 19-0 (11-0), gazdele fructificând doar o parte din zecile de ocazii! Despre meci mare lucru nu se poate spune, după un „autentic festival de goluri”. Jocul a avut un singur sens, portarul Oţelului şomând pur şi simplu, în condiţiile în care cele de la Viitorul nu au ajuns în „16”-le gălăţean. S-a înscris din toate poziţiile, a fost şi o bară, plus un raport al cornerelor zdrobitor: 23-0.

Scorul a fost deschis în chiar primul minut, când Herczeg şi-a „pus” mingea de stângul şi… 1-0, după numai 40 de secunde. Iată lunga listă cu marcatoarele celor 19 goluri: Georgiana Vasile - 5, Andreea Herczeg - 4, Roxana Dinescu - 4, Georgiana Stratu - 3, Mihaela Stan, Mihaela Neacşu şi Liliana Despa – câte unul. De notat că ultimele realizatoare sunt apărătoare. În ceea ce o priveşte pe Georgiana Vasile, pe care o ştim jucătoare defensivă, de data aceasta a jucat atacant central, antrenorul Morohai apelând la sistemul 4-3-3. Şi încă o remarcă, în teren s-au aflat toate cele patru surori Ivan!

Oţelul a jucat în formula: Elena Toma - Mihaela Stan, Liliana Despa, Mihaela Neacşu, Elena Ivan - Monica Benţoiu, Elena Răduc, Andreea Herczeg - Roxana Dinescu, Georgiana Vasile şi Carolina Solonca. Au mai intrat alte cinci jucătoare: Georgiana Stratu, surorile Alexandra, Irina şi Valentina Ivan şi Mădălina Sfinteş.

A arbitrat gălăţeanul Florin Macovei, asistat de Răzvan Bedreagă (Galaţi) şi Răzvan Negoiţă (Brăila). În etapa viitoare, „oţelarele” vor juca tot pe teren propriu, cu CSS Târgovişte (în tur 4-0 pentru Oţelul).

După acest meci Oţelul este pe locul doi, la egalitate de puncte (19), cu Navobi Iaşi, departajarea la golaveraj fiind favorabilă ieşencelor, cu un singur gol în plus!

Citit 893 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.