Ultimul meci din 2014 al Oţelului, unul şi cu miză financiară

Ultimul meci din 2014 al Oţelului, unul şi cu miză financiară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană va juca în deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu, în sferturile de finală ale Cupei Ligii


Formaţia Oţelul Galaţi va susţine în această seară, cu începere de la ora 20.00, ultima partidă din acest an, cea din sferturile de finală ale Cupei Ligii cu Pandurii Tg. Jiu, în deplasare. Deşi este vorba de a treia competiţie ca importanţă sportivă, după campionat şi Cupa României, meciul de la Târgu Jiu are o miză ridicată pentru cei de la Oţelul, amplificată de factorul financiar. Calificarea în semifinale este recompensată de partenerii Ligii Profesioniste de Fotbal cu o premiere de aproape 50.000 de euro, iar cei din conducerea clubului gălăţean au anunţat jucătorii că, în cazul în care reuşesc să câştige, din aceşti bani le vor plătite primele de joc pentru cele cinci etape fără înfrângere din ultima parte a turului Ligii I. 

Astfel, Oţelul va aborda acest meci cu cel mai bun “11” posibil, cu foarte puţine excepţii. Una dintre ele foarte probabil va fi titularizarea fundaşului central olandez Bryan Ottenhoff, care încă nu a apucat să debuteze în tricoul roş-alb-albastru. De asemenea, este posibil să joace primul meci din acest sezon şi Bârlădeanu, el făcând parte din lotul care a plecat ieri spre Tg. Jiu.  

Atacantul Cristian Cristea a spus că îşi doreşte câştigarea acestei disputei şi pentru a nu se pleca în vacanţă cu moralul diminuat de eşecul din jocul precedent, cel din campionat cu ASA Tg. Mureş. “Acest meci poate fi benefic şi pentru retur. Trebuie neapărat să mergem acolo cu gândul la victorie, ca să ne ridicăm moralul şi să plecăm cu o stare de spirit cât de cât mai bună  în vacanţă”, a declarat Cristea.

Pandurii Târgu Jiu s-a despărţit recent de antrenorul Petre Grigoraş, iar mijlocaşul Iulian Popa a spus că echipa sa trebuie să profite de problemele adversarilor. “Pandurii, de-a lungul timpului, a jucat foarte bine cu domnul Grigoraş pe bancă. Nu ştiu ce se întâmplă şi la ei, probabil o stare generală a echipei, o apatie şi la ei. Noi încercăm să profităm de faptul că au rămas fără antrenor pentru că e un şoc care se produce mereu la o echipă.în astfel de momente. Câteodată este benefic, câteodată nu te ajută deloc”, declarat Iulian Popa.

Totodată, acest joc reprezintă şi o ultimă şansă pentru unii din jucătorii Oţelului de a demonstra că merită să facă parte din lotul pentru retur, conform adminsitratorului special Vlad Răpişcă. „După meciul cu Pandurii vom face o analiză, vom vedea cine rămâne, cine pleacă şi ce jucători vom aduce, astfel ca în cantonamentul  de iarnă, atât cel pe care îl vom realiza la munte cât şi cel din străinătate, să mergem cu efectivul cu care vom pleca la lupta în retur”, a spus Răpişcă.

Partida Pandurii – Oţelul va fi televizată în direct de postul Look Plus.

Citit 997 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.