MOMENTE MEMORABILE/ Au venit de peste Prut, ajungând din Galaţi la aurul mondial

MOMENTE MEMORABILE/ Au venit de peste Prut, ajungând din Galaţi la aurul mondial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi dintre marii performeri ai ultimului sfert de veac, halterofilul Valeriu Calancea şi canoistul Victor Mihalachi, au o poveste aparte. Ambii sunt născuţi în Republica Moldova şi au venit să facă sport de performanţă în Galaţi când nu aveau încă vârsta senioratului.

Calancea a fost remarcat la Chişinău de către Nicu Vlad, care l-a îndrumat la clubul gălăţean Dunărea. A progresat foarte repede, a obţinut cetăţenia română, a doborât recordul european de tineret, iar în anul 2000, când avea doar 20 de ani (la haltere senioratul începe la 23 de ani), a fost extrem de aproape de a cuceri primul său titlu mondial de seniori, ratând de puţin încercarea care i-ar fi adus primul loc, performanţă pe care a reuşit-o apoi în 2003.

Campionul mondial Victor Mihalachi are o poveste şi mai impresionantă. Şi-a dorit enorm să facă performanţă la caiac-canoe, a adunat informaţii de pe internet şi a decis să vină singur în România. Astfel, fără să fie contactaţi în prealabil, antrenorii Adrian şi Adina Maftei de la Clubul Sportiv Şcolar s-au trezit pur şi simplu cu el pe malul lacului Cătuşa, la antrenament.

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.