Finală relansată la hochei/ Dunărea îşi joacă miercuri titlul de CAMPIOANĂ

Finală relansată la hochei/ Dunărea îşi joacă miercuri titlul de CAMPIOANĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a pierdut marţi seară meciul trei al ultimul act din campionat şi conduce la general doar cu 2-1 * Al patrulea joc, de miercuri, tot la Galaţi, are o importanţă aproape decisivă


Finala Ligii Naţionale a atras 2.500 de spectatori la meciul al treilea, pornit de la 2-0 pentru Dunărea la general, dar n-a fost să fie să se ajungă ca astăzi să se joace cu trofeul de campioană pe masă, după ce Steaua s-a impus cu 3-1 şi a relansat disputa pentru titlul naţional.

Dunărea a avut acelaşi start de meci senzaţional ca în a doua partidă a finalei, de la Cârţa, când deschisese scorul în secunda 15. Acum au trecut doar 24 de secunde până la primul gol marcat de Dunărea, prin Szabolcs Szocs. Moral dinamitat al celor de la Steaua? Dimpotrivă, motivarea de rigoare, ştiind că un eşec şi în al treilea meci ar fi însemnat obligativitatea de a câştiga apoi tot, adică fără greşeală în cele patru meciuri rămase, şanse aproape zero. Steaua s-a aruncat în atac, cu disperarea echipei care ştie că altfel moare pe locul doi şi a ratat două ocazii în următoarele două minute de la golul lui  Szocs. Până în minutul 8 portarul de la Dunărea, Otto Onodi, adunase cinci intervenţii salvatoare. O inferioritate numerică pentru Dunărea şi Otto a fost învins. Au urmat momente de echilibru, prima repriză terminându-se cu o mare şansă de gol nefructificată de Dunărea, chiar în ultima secundă.

A doua parte a început tot cu Dunărea în inferioritate şi presiune pusă de Steaua în treimea gălăţeană. Au şi marcat, dar arbitrul principal, un polonez, nu l-a validat şi a dictat câte o eliminare de fiecare parte. S-a ajuns în minutul 28, cu o nouă paradă uluitoare a lui Otto Onodi, peste două minute a venit o ocazie mare ratată de Dunărea şi apoi din nou Otto şi-a meritat aplauzele tribunei. Dominarea Stelei în cele din urmă s-a concretizat, gol de 1-2 în minutul 37. Paradoxal, dintr-o deviere nefericită a celui mai bun jucător de la Dunărea de până atunci, portarul Onodi. Peste un minut, pe un contraatac cu trei hocheişti contra unui singur fundaş, Steaua a marcat din nou şi s-a intrat în ultima pauză la fel ca în meciul deisiv al semifinalei cu cei de la Corona Braşov: 1-3.

Repriza a treia a avut în prima plan o echipă gălăţeană atacând furinbund şi cea oaspete apărând foarte bine. Iar când defensiva Stelei a cedat, în min. 47, portarul Catrinoi a împins piciorul şi a scos cu vârful lamei de la patină. Elanul echipei gălăţene a fost domolit temporar de o nouă eliminare, peste care Dunărea a trecut cu bine. A reluat ofensiva, dar Catrinoi s-a opus golului cu o nouă paradă de senzaţie (min. 56), iar apoi defensiva celor de la Steaua a rezistat până la final.

Scorul general al finalei a devenit de 2-1 pentru Dunărea, care câştigase primele două jocuri, la Cârţa, cu 3-1 şi 6-3.

Al patrulea meci va avea loc miercuri la Galaţi, de la ora 17.00, şi are o importanţă colosală, aproape decisivă, pentru desemnarea viitoarei campioanei. Apoi va urma un meci la Cârţa, iar dacă va mai fi cazul, unul la Galaţi şi decisivul tot la Cârţa.

Premierea, doar o promisiune

Premierea cu 250.000 de lei pentru calificarea în finală, aprobată în şedinta extraordinară de luni a Consiliului Local, nu a fost pusă în practică. CSM Dunărea, fiind club bugetar, în subordinea MTS, nu are voie legal să facă premieri, astfel că un virament de la municipalitate n-ar fi putut ajunge la hocheişti. Până la ora meciului de marţi seară, nu se găsise o soluţie pentru a se efectua această premiere.

Citit 1974 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.