Performanţe gălăţene la "Transylvanian Grand Prix"

Performanţe gălăţene la "Transylvanian Grand Prix"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Perechile clubului gălăţean Fantezia au avut şapte clasări pe podium la unul dintre cele mai puternice concursuri din circuitul mondial


Sibiul a fost timp de şase zile, începând din 25 septembrie, o adevărată capitală a dansului sportiv mondial, cu trei evenimente de prin rang care au avut cap de afiş una dintre cele mai puternice competiţii din circuitul internaţional, "Transylvanian Grand Prix" (TGP).

Printre participanţi s-au aflat şi reprezentanţii clubului Fantezia, care au reconfirmat că gruparea gălăţeană este cea mai performantă din ţară. Bilanţul acestui club la TGP a fost remarcabil: patru locuri I, două locuri II, un loc III, trei clasări pe poziţia a patra, un loc cinci şi un loc şase în finalele competiţiilor.

Cei care au obţinut medaliile de aur sunt: Rareş Lefter - Maria Hârtopeanu la open standard 6-11 ani, Rareş Vădană - Tea Neculae la open latino 10-11 ani, Cosmin Lupoaie - Maria Radu la open latino 12-13 ani şi Florin Sava - Miruna Stănilă la clasa D, latino 16-34 ani.

Pe locul secund s-au clasat perechile Rareş Vădană - Tea Neculae la open standard 10-11 ani şi Cosmin Lupoaie - Maria Radu la open standard 12-13 ani.

O performanţă excelentă a reuşit şi perechea Mihai Paraschiv (Fantezia) - Diandra Illeş (Autentic Bacău), care s-a clasat pe locul trei la WDSF World Open Standard.

Cei doi, vicecampioni mondiali de tineret, au făcut pasul relativ recent de la tineret la categoria de vârstă superioară, 16-34 de ani, astfel că au concurat în compania unor adversari mult mai experimentaţi.

Celelalte perechi de la Fantezia care s-au remarcat în finale au fost: Tudor Pitulice - Bianca Geantă, locul patru la clasa D 12-15 ani, Rareş Borcea - Mitzura Pentiuc, locul cinci la open latino 10-11, şi Rareş Constantin - Jasmine Popa, locul VI în cadrul openului standard 10-11 ani. 

Antrenoarea Andreea Adam a spus că aceste rezultate excelente au venit la momentul oportun în ceea ce priveşte programul de pregătire. „Am avut ceva emoţii din cauza startului destul de greoi din a doua parte a sezonului. Iată că la TGP ne-am revenit. Ne aşteaptă concursuri foarte grele şi, dacă nu punctam aici pozitiv, trebuia să schimbăm multe lucruri din cadrul pregătirii sportivilor noştrii. TGP ne-a demonstrat că suntem pe drumul cel bun şi putem să abordăm cu încredere atât Cupa României de săptămâna viitoare de la Iaşi, cât şi internaţionalul de la Timişoara, de la mijlocul lui octombrie”, a declarat Andrea Adam.

Concursul a fost precedat de un congres al arbitrilor din întreaga lume, sub coordonarea lui Marco Sietas, directorului sportiv al federaţiei mondiale de profil. Spre mândria tatălui său, Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia, Andreea Adam a debutat cu această ocazie ca arbitru internaţional, prilej de a le mulţumi celor care i-au suplinit absenţa din postura de antrenor. "Echipa formată din Dana Lefter şi Andrei Macarie m-a suplinit cu brio, atât în timpul concursului, atunci când am arbitrat, dar mai ales la antrenamentele perechilor de open, atunci când eu nu am putut. Vreau să le mulţumesc în primul rând lor, dar şi tuturor celor care au încredere în noi", a mai spus Andreea Adam.

După concursul TGP, a urmat un „training camp”, seminar de pregătire profesională susţinut de antrenori renumiţi, printre care s-au aflat Barbara Ambroz, Giordano Vanone, Pietro Braga, Ilya Danilov, Karina Rubio şi Fred Mosa.

Citit 1755 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.