UPDATE / Dunărea s-a revanşat după eşecul din primul meci cu o victorie categorică

UPDATE / Dunărea s-a revanşat după eşecul din primul meci cu o victorie categorică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi a pierdut, vineri, primul meci de pe teren propriu cu Progym Gheorgheni, scor 4-8, dar s-a revanşat cu o victorie categorică, scor 7-1, în al doilea joc, disputat sâmbătă. Cele două partide au contat pentru etapa a treia a primului retur din Liga Naţională. În primul joc, oaspeţii au condus cu 3-1 la prima pauză, Dunărea a revenit şi a preluat conducerea (4-3), dar finalul le-a aparţinut celor de la Progym, pe fondul unei evoluţiii senzaţionale a portarului harghitenilor, Szabolcs Molnar. Campionii au reacţionat după eşecul de vineri şi au dominat categoric al doilea joc.


 

UPDATE: Venit în această săptămână la antrenamentele echipei gălăţene, finlandezul Antti Ojanen, care joacă pe postul de atacant, i-a impresionat plăcut pe cei de la Dunărea. Astfel, Ojanen a semnat contractul cu echipa gălăţeană, a fost şi legitimat în timp util şi va debuta la Dunărea în partida de vineri seară.


 

Echipa de hochei pe gheaţă CSM Dunărea va juca pe teren propriu, astăzi şi sâmbătă, cu Progym Gheorgheni, în cadrul etapei a treia din returul primei “rotaţii” a Ligii Naţionale. Partida de astăzi se va disputa cu începere de la ora 18.30, iar cea de sâmbătă de la ora 17,30.

Pentru formaţia gălăţeană, miza o reprezintă revenirea pe primul loc, cedat pentru prima dată de la începerea campionatului etapa trecută, după ce s-a obţinut un singur punct din cele şase puse în joc în partidele din deplasare cu HSC Miercurea Ciuc.

Spre deosebire de partidele de la Ciuc, când dintre ucraineni nu a fost pe gheaţă decât Cernenko, acum Dunărea va evolua în formulă aproape completă. Donika şi Shcherbatiuk şi-au rezolvat problemele legate de prelungirea vizei şi este posibil să lipsească doar Ryabenko, dar se speră şi în cazul lui ca astăzi să primească documentele necesare.

Deşi urma să se întoarcă abia luni din cantonamentul echipei naţionele Under 20, unde este antrenor second, Marius Trandafir a revenit de ieri la echipă şi astfel îşi va putea conduce echipa de pe banca tehnică la meciurile din acest weekend.

Deşi se află doar pe locul cinci, Progym se anunţă a fi un adversar ce poate pune probleme, creşterea valorică a formaţiei din Gheorgheni fiind evidenţiată de cele două victorii obţinute, runda trecută, în faţa celor de la Steaua.

În clasament, conduce HSC M. Ciuc cu 36 de puncte (un meci mai mult disputat), Dunărea e a doua cu 33 de puncte, cele două fiind urmate de Steaua - 28 p, Corona Braşov - 26 p, Progym - 24 p şi Sportul - 0 puncte. Pentru semifinale, se califică primele patru clasate.

Foto Sorin Pană

Citit 1349 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2015 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.