Sportivii de la Fantezia, FINALIȘTI la Openul Germaniei la dans sportiv

Sportivii de la Fantezia, FINALIȘTI la Openul Germaniei la dans sportiv
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Una dintre cele mai importante competiţii din lumea dansului sportiv, Openul Germaniei, desfăşurată la Stuttgart, a reunit mii de perechi, de la micuţii de 6-9 ani până la seniorii IV (peste 65 de ani). Printre cele 59 de naţiuni participante la acest eveniment s-a aflat şi România, care a avut 75 de perechi concurând la 28 de probe. S-a reuşit obţinerea a patru medalii de aur şi şase de bronz cu care România a încheiat competiţia pe locul patru în clasamentul pe naţiuni, după Rusia, Germania şi Italia.

Galaţiul a fost reprezentat de sportivi ai clubului Fantezia, perechile Rareş Vădană - Tea Neculae şi Mihai Paraschiv - Diandra Illeş (Authentic Bacău).

Aflaţi în primul an competiţional la categoria de vârstă 12-13 ani, Rareş şi Tea s-au calificat în finala de “Zece Dansuri”, încheind concursul pe locul 6 din 83 de perechi, respectiv locul 15 din 79 de perechi la secţiunea standard. La adulţi, Mihai Paraschiv şi Diandra Illeş s-au clasat pe locul 16 din 262 de perechi la secţiunea Latino.

Andreea Adam, antrenoarea clubului gălăţean, s-a declarat foarte mulţumită de aceste rezultate. “La 11 ani de când am îmbrăţişat meseria de antrenor, acesta este primul an în care mă întorc de la o competiţie majoră foarte mulţumită. Pentru primul an de juniori I, Rareş şi Tea şi-au depăşit condiţia de copii şi au atacat concursul de la Stuttgart ca doi maturi, drept pentru care rezultatele au fost remarcabile. Este prima pereche pe care o antrenez şi care a reuşit încă din primul lor an la categoria lor de vârstă să atingă două finale. Să te baţi de la egal la egal cu patru perechi din Rusia şi să fi la un pas să întreci campioana României, chiar mi se pare extraordinar”, a declarat Andreea Adam.

Următorul concurs internaţional la care vor participa gălăţenii este WDSF Transylvanian Grand Prix de la Sibiu, din 17-18 septembrie.

Citit 2831 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.