PROMOVARE gălăţeană în Divizia A

PROMOVARE gălăţeană în Divizia A
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Naţional de şah pe echipe, Divizia B, s-a încheiat cu triumful echipei a doua a clubului organizator, Şah Club Galaţi. Competiţia, desfăşurată în Sala Mare a Consiliului Judeţean, a avut 11 echipe participante, cinci dintre acestea fiind gălăţene: Şah Club 2, Smart, Şah Club 3, Genius şi  Diana 2. Cu şase victorii şi un egal, Şah Club 2 s-a clasat pe primul loc, obţinând promovarea în Divizia A (eşalonul secund). Precizăm că prima echipa a acestui club (preşedinte Adrian Smărăndoiu) evoluează în Superligă, astfel că Şah Club are acum reprezentante în toate cele trei eşaloane.

Echipa câştigătoare i-a avut în componenţă pe Andrei-Mihai Bonte (5,5 puncte la masa 1), Robert Pîsu (6 puncte la masa 2), Dragoş Marţian (7 puncte, maximum, la masa 3) şi Alex Codreanu (5 puncte la masa patru). 

Pe locul doi s-a clasat CSU Arad, cu 5 victorii şi două egaluri. O evoluţie meritorie a avut Smart Galaţi, care s-a clasat pe locul trei având în componenţă trei jucători de 12 şi 13 ani (Cristian Mihai, Emilian Alexandru Crăciun şi Iulian Coca). Şah Club 3 s-a clasat pe locul patru, Genius pe şase, iar Diana 2 pe poziţia a şaptea.

Învingătoarea turneului s-a decis în ultima rundă, în care CSU Arad avea nevoie de victorie cu 3-1 în faţa juniorilor de la Smart, aflaţi în lupta pentru locul 3. Disputa a fost foarte strânsă, gălăţenii reuşind să încheie la egalitate cu mult mai experimentaţii lor adversari, rezultat care a ajutat Şah Club 2 să termine pe primul loc.

La festivitatea de premiere, Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah,  s-a declarat încântat atât de ritmul accentuat de dezvoltare a activităţii şahişte în Galaţi, cât şi de capacitatea organizatorică de aici, motiv pentru care a decis să încredinţeze gălăţenilor găzduirea Balcaniadei de şah, din luna decembrie.

Citit 2097 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2016 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.