Foştii fotbalişti sunt chemaţi să ajute pentru licitarea palmaresului FC OȚELUL
Foto: În imagine, de la stânga la dreapta, Iulian Apostol, Silviu Ilie, Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga | Foto Sonia Baciu

Foştii fotbalişti sunt chemaţi să ajute pentru licitarea palmaresului FC OȚELUL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cei trei foşti fotbalişti ai Oţelului implicaţi în activitatea noului club roşu-alb-albastru, Sorin Haraga, Stelian Bordeianu şi Iulian Apostol, spun la unison că palmaresul echipei campioane în 2011 nu poate fi cuantificat din punct de vedere juridic şi, implicit, nu poate face obiectul unei tranzacţii comerciale.

Cu toate acestea, Suporter Club Oţelul se pregăteşte pentru participarea la licitaţia în care vor fi scoase la licitaţie marca „Oţelul” şi trofeele câştigate de-a lungul timpului, în condiţiile în care ultima societate care  administrat activitatea echipei, FC Oţelul SA, a fost declarată în faliment.

"Palmaresul nu poate fi evaluat, dar este un moment important, pentru că, prin recuperarea trofeelor şi a mărcii, acest proiect ar avea şi mai multă credibilitate pentru publicul larg. Din punctul meu de vedere, aparţin tuturor gălăţenilor şi ar fi trebuit donate, eventual municipalității”, a afirmat Sorin Haraga, acum director sportiv al noului Oţelul.

Un punct de vedere similar are şi antrenorul echipei de seniori SC Oţelul, Stelian Bordieanu: "Nu poate cumpăra nimeni palmaresul meu, al lui Hari (n.r. - Sorin Haraga) sau al lui Iulian (n.r. - Apostol). Dar prin recuperarea mărcii şi a trofeelor s-ar fi face un mare pas, s-ar închide un cerc care ar aduce o mai mare legitimitate statutului nostru de continuatori a tot ceea ce înseamnă Oţelul Galaţi".

Iulian Apostol, director de imagine al clubului, este convins că se vor găsi banii necesari pentru participarea la această licitaţie, unde preţul de start pentru lotul "marcă şi trofee" este de 9.000 de euro. "Vom merge la licitaţie să redăm Galaţiului ceea ce-i aparține. Este vorba de munca şi pasiunea multor generaţii de oameni, fotbalişti şi suporteri, de aceea consider că palmaresul este al gălăţenilor. Suntem un club nou, nu avem buget mare, dar o să găsim resursele financiare necesare. Dacă va fi nevoie, o să facem un apel la gălăţeni să dea o mână de ajutor, nu nouă, că nu e clubul nostru, ci comunităţii gălăţene, că este clubul acesteia", a spus fostul jucător al echipei naţionale.

Cei de la Oţelul se aşteaptă şi la posibili contracandidaţi la licitaţie, în special din rândul colecţionarilor profesionişti, astfel că vor încerca să aibă la dispoziţie mai mult de 9.000 de euro. Pentru asta, Iulian Apostol cere sprijin în special de la foştii jucătorii şi conducători ai Oţelului. "Mulţi au câştigat bani buni la Oţelul, 9.000 de euro nu ar fi o sumă mare pentru ei să o strângă. Au fost sute de fotbalişti care la Oţelul s-au afirmat, împlinit şi realizat ca oameni, îi aşteptăm să vină alături de club şi să sprijine concret participarea la această licitaţie", mai spus Apostol.

Donaţiile pot fi făcute în conturile bancare ale clubului deschise la BRD - RO59BRDE180SV07675471800 în lei şi RO55BRDE180SV07675551800 în Euro - cu precizarea "donaţie licitaţie" la detaliile plăţii.

În ceea ce priveşte o eventuală persoană sau un grup care să participe cu întreagă sumă, cu scopul de a dona trofeele şi marca către club, Iulian Apostol este precaut în ceea ce priveşte procedura. "În vremurile de astăzi, nu mai poţi avea încredere în nimeni. Dacă spune cineva că va cumpăra marca şi trofeele pentru a le dona clubului, iar noi nu licităm şi ne trezim după că nu mai ajung la club? Dacă există vreo persoană sau grup care să aibă posibilităţi şi intenţii cu adevărat curate de a ajuta prin donaţie, procedura normală, după mine, ar fi să ne contacteze, să doneze banii necesari şi să licităm noi", a precizat directorul de imagine al SC Oţelul.

Licitaţia va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 19,30, la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Bucureşti.

Citit 6798 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.