”Mona Lisa” se întoarce în Muzeul Luvru, cu o nouă protecție

”Mona Lisa” se întoarce în Muzeul Luvru, cu o nouă protecție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pictura a fost acoperită cu o protecție din sticlă la începutul anilor 1950, după ce un vizitator a deteriorat-o, punând acid pe ea. De atunci, au mai existat tentative de a vandaliza pictura, dar toate au eșuat.

Vincent Delieuvin, curatorul secției de picturi italiene din secolul al XVI-lea, a declarat că tehnologia sticlei s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani și că precedenta protecție, veche de 15 ani, nu oferea o vizibilitate foarte bună. "Astăzi, "Mona Lisa" se află în spatele unei protecții din sticlă extrem de transparente, care le lasă vizitatorilor impresia că stau foarte aproape de pictură", a declarat Delieuvin, pentru Reuters.

Pentru a comemora 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Muzeul Luvru va deschide o expoziție pe 24 octombrie. Expoziția va cuprinde aproximativ 120 de opere de artă, inclusiv picturi, desene, sculpturi și manuscrise aduse din diferite instituții europene și americane. Cu toate acestea, "Mona Lisa" va rămâne în camera dedicată ei, situată în aripa Denon a muzeului.

Leonardo da Vinci a pictat "Mona Lisa" începând din anul 1503, lucrarea ajungând să fie cunoscută după moartea sa, în 1519.

Citit 1654 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.