Statele Unite încep confiscarea echipamentelor medicale

Statele Unite încep confiscarea echipamentelor medicale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

SUA vor confisca exporturile de echipamente şi de materiale medicale de protecţie, până când vor stabili dacă acestea ar trebui păstrate în ţară pentru lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Într-un comunicat comun cu Agenţia federală de management al situaţiilor de urgenţă (FEMA), Agenţia vamală şi de protecţie a frontierelor (CBP) precizează că va opri exporturile de aparate de respirat, măşti şi mănuşi chirurgicale. FEMA va determina ulterior dacă echipamentul ar trebui returnat spre a fi folosit în SUA, achiziţionat de către guvernul american sau exportat.

Preşedintele Donald Trump a emis vineri un ordin prin care agenţiile federale americane sunt instruite să folosească orice autoritate necesară pentru a păstra în Statele Unite aceste echipamente medicale extrem de căutate.

Guvernatori, primari şi medici trag de mai multe săptămâni semnale de alarmă în privinţa deficitului de echipamente de protecţie pentru personalul aflat în prima linie a combaterii coronavirusului, precum şi în privinţa dotării insuficiente cu aparate de respirat şi alte echipamente medicale.

Compania americană 3M, un mare producător mondial de măşti, a declarat luni că a ajuns la un acord cu administraţia Trump, care îi va permite să exporte măşti în Canada şi America Latină, în pofida restricţiilor. Compania informase anterior că încetarea exporturilor către aceste zone ar avea "implicaţii umanitare".

Citit 855 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 23:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.