O femeie din Marea Britanie a născut super-gemeni

O femeie din Marea Britanie a născut super-gemeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O femeie din Marea Britanie a avut parte de o mare surpriză la aproape trei luni de sarcină.

Mai exact, mama în vârstă de 39 de ani, a rămas din nou însărcinată şi i-a oferit micuţului Noah, bebeluşul ce urma să vină pe lume, o soră mai mică, pe nume Rosalie.

Când sarcina ajunsese la 12 săptămâni, doctorii au descoperit un al doilea bebeluș care avea o diferență de dezvoltare de trei săptămâni față de primul. Medicilor le-a fost greu să înțeleagă ce se întâmplă cu sarcina femeii, întrucât întâmplarea este foarte rară.

„Ce s-a întâmplat a fost că am ovulat, am rămas însărcinată cu Noah, iar după 3 săptămâni am ovulat din nou şi am rămas însărcinată cu Rosalie. Asta nu ar trebui să se întâmple deloc, mai ales la oameni”, a spus Rebecca Roberts, mama celor doi copii.

Cei doi super gemeni s-au născut în toamna anului trecut, iar părinţii s-au simţit ca şi cum ar fi câştigat la loterie. Sora mai mică a petrecut 95 de zile în unitatea de terapie intensivă neonatală până a putut merge acasă împreună cu fratele său.

Conform Mediafax, fenomenul rar prin care Rebecca le-a dat naştere celor doi, concepuţi la distanţă de trei săptămâni, se numeşte superfetare. Se manifestă prin formarea unui embrion dintr-un ciclu menstrual diferit, în timp ce un alt embrion este deja prezent în uter.

Citit 753 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.