Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autorităţile turce au declanşat o anchetă împotriva primarului Istanbulului - unul dintre principalii rivali ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză că a dat dovadă de "lipsă de respect" atunci când a stat cu mâinile la spate în timpul unei vizite la mausoleul unui sultan, informează marţi AFP.
Ministerul de Interne a anunţat marţi că a fost declanşată o anchetă împotriva lui Ekrem Imamoglu, pe marginea "acuzaţiilor privind lipsa de respect" de care s-ar fi făcut vinovat edilul în timpul unei vizite întreprinse anul trecut la mausoleul sultanului Mehmet al II-lea, fără a face alte precizări.
Potrivit cotidianului de opoziţie Cumhuriyet, care a dezvăluit acest caz, autorităţile îi impută lui Imamoglu că a stat cu mâinile la spate în faţa mormântului lui Mehmet al II-lea, atitudine pe care ele o consideră jignitoare la adresa memoriei acestui sultan, care a cucerit Istanbulul în 1453.
Denunţând o procedură "lipsită de sens", purtătorul de cuvânt al municipalităţii Istanbulului, Murat Ongun, a declarat că Imamoglu a fost convocat pentru a face o depoziţie.

Citit 401 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.