Ploaie de omagii pentru „Regina Rock’n’Roll”

Ploaie de omagii pentru „Regina Rock’n’Roll”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, cu o putere personală remarcabilă", aşa o descrie preşedintele american Joe Biden pe Tina Turner, printre omagiile care au curs joi din întreaga lume în memoria "Reginei Rock'n’Roll", decedată la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată, la locuinţa ei din Elveţia, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Citește și Tina Turner, „Regina Rock’n’Roll-ului”, a murit la vârsta de 83 de ani, în Elveția

La scurt timp după vestea morţii sale, fanii cântăreţei au început să depună flori şi lumânări la Hollywood şi în faţa locuinţei vedetei americane, stabilite în Elveţia, în apropiere de Zurich. Printre zecile de buchete depuse în faţa porţii Castelului Algonquin din Kusnacht, pe populara Coastă de Aur de pe lacul Zurich, se afla o notă scrisă de mână: "You're simply the best" (Eşti pur şi simplu cea mai bună), referire la versurile unui hit al cântăreţei.

Potrivit unui comunicat publicat de agentul cântăreţei, funeraliile vor avea loc în cadrul unei ceremonii private "în prezenţa prietenilor apropiaţi şi a familiei".

Tina Turner se stabilise în Elveţia în 1995 alături de partenerul ei, germanul Erwin Bach, în vârstă de 67 de ani. În 2013, la trei luni după ce s-a căsătorit cu Erwin Bach şi a dobândit cetăţenie elveţiană, ea a renunţat la cetăţenia americană.

Au curs omagiile pentru a saluta memoria "Reginei Rock'n'Roll".

Joe Biden a salutat "singura femeie care a câştigat la categoriile pop, rock şi RnB" la Premiile Grammy, "o dovadă a versatilităţii, creativităţii şi popularităţii ei vaste" în rândul publicului.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a salutat, la rândul său, "talentul, stilul, energia şi autenticitatea ei - un cadou nepreţuit pentru iubitorii de muzică de pretutindeni".

"Odată cu moartea Tinei Turner, lumea a pierdut un idol", a declarat preşedintele Elveţiei, Alain Berset.

Magic Johnson, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie, s-a declarat emoţionat de dispariţia "legendarei regine a rockului".

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, a salutat memoria unei artiste "atât de talentate", dar şi "calde, amuzante şi generoase". Chitaristul trupei, Ronnie Wood, a deplâns şi el dispariţia "reginei muzicii rock şi soul".

"Termenii «legendar», «emblematic», «divă» şi «superstar» sunt adesea folosite în exces, cu toate acestea, Tina Turner le întruchipează pe toate şi multe altele. Pentru mine, ea va fi întotdeauna o supravieţuitoare şi o inspiraţie pentru femeile de pretutindeni. Muzica ei va continua să inspire generaţiile care vor urma", a declarat cântăreaţa Mariah Carey.

Un alt superstar al muzicii, Gloria Gaynor, a amintit că Tina Turner "a deschis calea atâtor femei în (muzica) rock, indiferent că sunt de culoare sau albe".

Actriţa Angela Bassett, care a întruchipat-o pe cântăreaţă în filmul biografic "Tina" din 1993, a întrebat, la rândul ei: "Cum să-ţi iei rămas-bun de la o femeie care a făcut din durerea şi trauma ei o forţă şi le-a folosit ca mijloc pentru a schimba lumea?". "Tina Turner le-a arătat altora care trăiesc în teamă cum ar trebui să arate un viitor frumos, plin de dragoste, compasiune şi libertate", a adăugat actriţa nominalizată la Oscar pentru interpretarea sa.

Citit 423 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 18:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.