”NU unei Elveții cu 10 milioane de locuitori”

”NU unei Elveții cu 10 milioane de locuitori”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ochii primului partid al Elveţiei, UDC, toate problemele ţării vin de la o imigraţie "necontrolată". Formaţiunea are însă un plan şi vrea să cheme poporul la un referendum pentru a spune "NU unei Elveţii cu 10 milioane de locuitori", informează AFP.

Uniunea Democrată de Centru (UDC, dreapta populistă) a depus miercuri 114.600 de semnături la Cancelaria federală de la Berna, peste cele 100.000 prevăzute de lege şi adunate într-o perioadă de două ori mai mică decât perioada legală. Prin urmare, elveţienii vor putea vota asupra textului, care merge până la denunţarea acordului asupra liberei circulaţii de persoane încheiat cu Uniunea Europeană.

Un semnal puternic, în toiul negocierilor asupra unei apropieri între Elveţia şi UE, căreia UDC se opune ferm. Site-ul partidului nu lasă niciun loc pentru ambiguitate. "De la lipsa de securitate până la ambuteiaje zilnice, trecând prin majorarea primelor de asigurare medicală, toate problemele noastre sunt legate de imigraţia în masă necontrolată. În faţa acesteia există o soluţie: "Iniţiativa pentru durabilitate".

Prin urmare, referendumul propune modificarea Constituţiei, în care să fie stipulat că "populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei nu trebuie să depăşească zece milioane de persoane înainte de 2050". "Dacă populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei depăşeşte nouă milioane şi jumătate de persoane înainte de 2050", guvernul şi parlamentul "iau măsuri, în special în materie de azil şi de regrupare familială, pentru a asigura respectarea valorii-limită fixate".

Citit 361 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 17:34

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro