COMUNITĂȚI VIRTUALE ÎN EPOCA REGULAMENTULUI GENERAL PRIVIND PROTECȚIA DATELOR. CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ NATIONALĂ

COMUNITĂȚI VIRTUALE ÎN EPOCA REGULAMENTULUI GENERAL PRIVIND PROTECȚIA DATELOR. CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ NATIONALĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”, Institutul de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române – Centrul de Studii de Drept European (CSDE) și Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE) organizează a doua ediție a conferinței științifice naționale cu tema Comunități Virtuale în Epoca Regulamentului General privind Protecția Datelor – ”Drepturile persoanei vizate”, eveniment care va avea loc marți, 13 noiembrie 2018, începând cu ora 11.30, în sala Senatului Universității ”Danubius” din Galați.

Ediția 2018 a acestui eveniment științific propune participanților dezbateri de maxim interes pentru cetățeanul european - persoana vizată în limbajul Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR) în contextul noii arhitecturi instituționale, conceptuale și noilor mecanisme juridice care au fost introduse și sunt utilizate la nivelul Uniunii Europene în materia protecției datelor cu caracter personal în cadrul comunităților virtuale.

După intrarea în vigoare a GDPR, s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de utilizatori ai uneia dintre cele mai mari rețele de socializare și o creștere substanțială a plângerilor, sesizărilor și acțiunilor în instanță care au ca obiect încălcarea drepturilor persoanei vizate.

Conferința națională cu tema Comunități Virtuale în Epoca Regulamentului General privind Protecția Datelor – ”Drepturile persoanei vizate”, oferă prilejul prezentării și discutării unor chestiuni controversate din practica judecătorească națională și europeană cu referire la drepturile subiective ale persoanei vizate dreptul la ștergere, dreptul la opozitie, portabilitatea datelor, dreptul la informare – cât și cu referire la drepturile și obligațiile celorlalți actori implicați – respoonsabilul cu protectia datelor, operatorul sau împuternicitul.

Titlurile lucrarilor științifice și rezumatele trebuie transmise până pe data de 9 noiembrie 2018, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Lucrările științifice transmise până pe data de 5 decembrie 2018 vor fi publicate în Pandectele Române

Lucrările științifice transmise până pe data de 17 decembrie 2018 trebuie să se încadreze în limita a 10-20 pagini, iar rezumatul nu va depăși 300 de cuvinte.

Lucrarea în limba română va fi publicată în volumul în curs de apariție ”Drepturile persoanelor vizate” sau într-o revistă BDI.

Lucrările vor fi redactate în word, cu caractere de 12, la un rând, font Times New Roman; dimensiunile paginii: 17,5 cm. lăţime şi 25 cm. înălţime; marginile paginii – sus, jos, stânga, dreapta – 2 cm. 

Nu există cerințe specifice de citare, însă vor fi incluse note de subsol, fără menționarea bibliografiei.

Lucrările vor fi transmise la adresa oficială a conferinței: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Participanților li se va elibera un certificat de participare.

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 1308 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 00:31