Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: „Românii vor un președinte care să nu mai fie ștampilat ca fiind candidatul partidului”

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: „Românii vor un președinte care să nu mai fie ștampilat ca fiind candidatul partidului”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

 

 

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima, a oferit o serie de explicații cu privire la motivele pentru care președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a renunțat la candidatura la alegerile prezidențiale. Totodată, liderul ALDE Galați a explicat și că susținerea pentru Mircea Diaconu a avut la bază faptul că românii își doresc un președinte care să nu fie considerat candidatul unui partid. 

„Președintele ALDE a decis să renunțe la candidatura la prezidențiale, pentru a nu se mai spune că intenția pe care noi am manifestat-o de a părăsi coaliţia este bazată pe decizia PSD-ului a-şi desemna un candidat la prezidențiale. Procesul renunțării nu este deloc unul ușor. Mulți sunt dezamăgiți, mulți fac tot felul de scenarii care nici nu ne treceau vreodată prin minte”, a spus Cristian Dima.

Cristian Dima a adăugat că „am decis să susținem un candidat independent, având în vedere că opinia publică așteaptă un președinte care să fie al tuturor românilor și nu cel sprijinit de un partid politic. Românii vor un președinte care să nu mai fie ștampilat ca fiind candidatul partidului care îi dă susținerea condiționat, față de care candidatul are anumite obligații. Considerăm că e nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor”.

Referitor la statutul pe care îl va avea Mircea Diaconu în continuare, liderul ALDE Galați a spus că acesta va „rămâne cu statutul de independent şi dacă sprijinul pe care i-l putem acorda este considerat de Mircea Diaconu util, e foarte-foarte bine”.

(P)

Citit 3201 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 16:01