Galațiul reprezentat de studenții de la Inginerie în semifinalele Competiției Bosh Future Mobility 2020

Galațiul reprezentat de studenții de la Inginerie în semifinalele Competiției Bosh Future Mobility 2020
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie, specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, reprezintă Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în competiția Bosh Future Mobility 2020, organizată de Centrul de Inginerie din Cluj. Concursul provoacă studenții pasionați de inginerie să dezvolte, pe parcursul unui an, algoritmi de mișcare autonomă pentru minimașini la scara 1/10 oferite de Grupul Bosch prin reprezentanța din România.

După  o competiție complexă, cele două echipe de studenți gălățeni, membri ai Cercului Științific Studențesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, s-au calificat în semifinale. 

„Practic, am concurat cu peste 40 de echipe din cinci țări. Scopul proiectelor noastre a fost să programăm mașinile pe un traseu prestabilit, astfel încât acestea să identifice semafoare, pietoni virtuali și alte obstacole și să ia singure decizii. Am creat, la scară mică, două mașini autonome”, a explicat șef de lucrări Florin Marin Bogdan, coordonatorul studenților gălățeni.

„Nu a fost ușor, mai ales că, în pandemie s-a lucrat mai mult online și direct în grup de doar câte două persoane”. De altfel, și competiția finală va avea loc, în premieră, tot online.

Cele două echipe au fost botezate de profesorul Florin Marin Bogdan după numele a două cetăți dacice și pot fi votate pentru Premiul de Popularitate pe pagina https://boschfuturemobility.com/the-challenge.

Prima echipă, Piroboridava (cetatea dacică din comuna gălățeană Poiana, menționată de Ptolemeu) este formată din studenții George Toderașcu, Gabriel Procopenco, Alexandru Dogaru și Iurie Drumov. Cea de-a doua echipă, Noviodunum (cetate dacică pe Dunăre devenită castru roman) îi are în componență pe Cristea Dragoș Tudor, Andrei Sârbu, Marian Leica, Daniel Plângău și Aurelian Efanova.

„Competiția a fost extrem de dură, dar, încet, încet ne apropiem de podium și sperăm să reprezentăm cu succes Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați. Anul trecut am ajuns tot până în semifinale și pentru că cei de la Bosh au fost mulțumiți de rezultatele muncii studenților noștri au donat mobilier modern și performant pentru Cercul de Inginerie Aplicată”, a precizat Florin Marin Bogdan. 

Finala Bosch Future Mobility Challenge 2020 va avea loc în intervalul 16-19 octombrie 2020. Primele trei echipe câștigătoare vor fi recompensate cu premii consistente, în valoare de 1.500, 3.000, respectiv 4.500 euro. (https://boschfuturemobility.com).

(P)

Citit 3956 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:23