Comunicat de presă

Comunicat de presă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea”.

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea”, cod SMIS 117824, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a proiectului a fost de 43.901.447,41 lei, din care valoarea sumei eligibile nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 36.198.078,65 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane din drumul judeţean DJ 252, situate între localităţile Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea, în vederea asigurării conectivității la rețeaua TEN-T, perioada de implementare a proiectului fiind de 91 luni, respectiv de la data de 31.03.2014 până la data de 2.12.2021.

În cadrul proiectului au fost reabilitați şi modernizați 21,5 km de drum judeţean ce cuprind inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 252 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 252 a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 10.05.2021, ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați din strada Eroilor, nr. 7 și are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Galați, ai grupului țintă, ai finanțatorului, precum și mass-media locală şi regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Daniela Pușcaș, manager de proiect, consilier în cadrul, Direcţiei Programe, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon/fax: 0236 413 031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

(P)

Citit 1888 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 15:31