„Zilele Comunității Școlare” au redeschis poarta școlii în mai multe comunități locale din județul Vrancea

„Zilele Comunității Școlare” au redeschis poarta școlii în mai multe comunități locale din județul Vrancea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială - IRESIS organizează în perioada 15 mai – 15 iunie o serie de evenimente, numite ”Zilele Comunității Școlare”, în comunitățile locale din Ploscuțeni, Boghești și Tănăsoaia, din județul Vrancea. Evenimentele prilejuiesc întâlnirea copiilor de gradiniță, de școală primară și din ciclul gimanzial, precum și a părinților acestora, cu autorități locale și cu actori locali implicați în educație, scopul principal fiind acela de a preveni abandonul școlar timpuriu.

Organizate în doua ediții,”Zilele Comunității Școlare” oferă copiilor grupați pe categorii de vârstă ateliere creative și educative care le stimulează atât creativitatea, cât și spiritul civic, dorința de a merge la școală și de a urma calea unui viitor mai bun, iar părinților le oferă șansa de a înțelege cum să se raporteze la proprii lor copii prin sedințe de consiliere parentală și sesiuni informative privind modalități de gestionare a violențe la școlari.

În cadrul evenimentelor organizate în cea de-a doua ediție a ”Zilelor Comunității Școlare”, copiii din cele trei comunități locale și părinții acestora participă la prezentările și demonstrațiile actorilor locali ai comunității, reprezentanți de cele mai importante instituții precum: Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență – ”UVSAR” Galați, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea, DGASPC Galați - Prevenirea si combaterea traficului de ființe umane și I.P.J Vrancea, precum și atelierele consilierilor școlari, ateliere gândite atât pentru cei mici, cât și pentru copiii de gimnaziu.

Mobilizarea tuturor actorilor locali, reprezentați de antreprenori, autorități locale, preoți, medici, consilieri locali, angajatori, ONG-uri ș.a reprezintă un element cheie în creșterea accesului la educație încă de la cele mai fragede vârste, iar accesul la educație al membrilor săi reprezintă cheia dezvoltării oricărei comunități. Grație proiectului nostru: Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați, denumit pe scurt Școli Active, am reușit să ajungem deja în comunitățile din Ploscuțeni, Boghești și Tănăsoaia pentru a oferi copiilor de aici perspective alternative asupra școlii și asupra importanței educației în viața lor și a comunităților din care, împreună cu părinții lor, fac parte”, a declarat Cornelia Petcu, manager de proiect.

Proiectul ”Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați” este implementat de Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială Galați în parteneriat cu Consiliul Local al Comunei Tănăsoaia și Consiliul Local al Comunei Boghești. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Educație și competențe, Competența 1 Programul Școală pentru Toți.

Următorul eveniment și ultimul din seria ”Zilele Comunității Școlare” va avea loc la Școala Gimnazială din Boghești în data de 12 iunie, cu începere de la orele 11.00. Pentru mai mult detalii despre aceste evenimente puteți accesa și site-ul proiectului: www.scoliactive.ro

(P)

Citit 777 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 11:29