70 de poștași gălățeni, la protestul din Piața Victoriei

70 de poștași gălățeni, la protestul din Piața Victoriei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Circa 2.500 de poștași din toată țara sunt așteptați să participe sâmbătă, 14 mai, la mitingul de protest organizat în Piața Victoriei, la București, de către Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, cu sprijinul Blocului Național Sindical. Conform liderului de sindicat gălățean Adrian Tatu, la miting vor participa și 70 de poștași gălățeni – 50 din municipiul Galați și 20 din Tecuci.

Principala revendicare a sindicaliștilor o reprezintă majorarea salariilor, ținând cont de „starea avansată de sărăcie a salariaților Poștei Române – pentru 17.000 dintre angajați, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 Iei”, conform unui comunicat remis de BNS.

Dar mai sunt și alte nemulțumiri. Printre acestea se numără „refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la creșteri salariale pentru angajați, în ciuda creșterii constante a prețurilor la energie, combustibili și produse alimentare, precum și „pericolul pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din oficiile de tranzit în urma introducerii automatizărilor și în lipsa abordării unor noi linii de business”. Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de inițiativele conducerii companiei de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă și drepturile salariaților.

„Această inițiativă este cel mai dur atac din ultimii 10 ani lansat de o conducere împotriva salariaților. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi”, se arată în documentul citat.

Citit 1845 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.