Procesiune cu Icoana Maicii Domnului „Prodromița”

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului „Prodromița”
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului "Prodromiţa" de la Muntele Athos în ziua de 12 iulie este prilej de mare bucurie duhovnicească. În patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale din Galaţi se află o replică fidelă a acestei icoane, iar biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Galaţi îşi sărbătoreşte cel de-al doilea hram, oferit prin decizie chiriarhală în anul 2013.

Evenimentul duhovnicesc prilejuit de această sărbătoare a debutat luni seară la biserica din municipiul Galaţi ce o are ca ocrotitoare cerească pe Maica Domnului, cu purtarea în procesiune a Icoanei "Prodromiţa". Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a condus procesiunea la care au participat preoţi şi credincioşi.

"Sărbătoarea Sfintei Icoane făcătoare de minuni «Prodromiţa» care se află la Sfântul Munte Athos în mijlocul obştii monahilor români de la Mănăstirea Prodromu, la Priveghere în Biserica <<Sfinţii Împăraţi>> din Galaţi nu este doar o simplă prezenţă la rugăciune cum se cuvine, ci este şi o tainică, plină de folos duhovnicesc întâlnire cu una din minunile Stăpânei noastre, Născătoarea de Dumnezeu, în această biserică unde Sfânta Icoană a fost aşezată pe când biserica era înălţată, nefinalizată şi fără pictură (...) Astăzi, avem în faţa noastră o copie fidelă, de data aceasta de mână omenească, dar printre primele zugrăvite de părinţii atoniţi, după izvodul cel nefăcut de mână, şi adus de un tânăr soldat de la flotila de Dunăre, originar dintr-o comună a Brăilei, la 1898, pentru eparhie. Mai sunt trei copii, dintre care una dăruită de Episcopul Dunării de Jos, Partenie Clinceni, Paraclisului Facultăţii de Teologie «Justinian Patriarhul» din Bucureşti", a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, fiecare credincios a primit din partea Părintelui Arhiepiscop câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului "Prodromiţa".

Pe tot parcursul zilei de marți, numeroşi credincioşi au avut posibilitatea de a se închina la icoana de mare preţ, aflată în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos, adusă spre închinare la Catedrala Arhiepiscopală.

Citit 1309 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.