Tendințele anului 2022 în machiajul de seară

Tendințele anului 2022 în machiajul de seară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tendințele în materie de make-up nu sunt influențate doar de modă, ci și, mai ales, de momentul istoric. Nu întâmplător în 2022 domină culorile strălucitoare și sclipiciul, ceea ce ne vorbește despre o anumită dorință de pozitivitate și de lejeritate.

Descoperirea plăcerii de a se juca cu fardurile de ochi și cu rujurile exprimă o atitudine de bucurie și de glamour, obrajii cu nuanțe aplicate cu generozitate, într-un anumit sens neobișnuiți - sunt caracteristice acestui an. Specific machiajului de seară este luminarea ochilor, tonul potrivit tenului și punerea în evidență a buzelor cu cele mai bune nuanțe. Iată tendințele anului 2022 în crearea unui make-up de seară impecabil. 

1. Smokey Eyes

Smokey Eyes este, fără îndoială, unul dintre elementele de excelență pentru crearea unui machiaj de seară perfect. De fapt, permite concentrarea asupra ochilor, sporindu-i cu nuanțe ad-hoc și făcându-i mai alungiți și mai mari. Se folosesc nuanțe care amintesc de fum, precum: negru, gri, taupe și maro, însoțite de argintiu, champagne și auriu. Potrivite sunt buzele super naturale, folosind rujuri nude sau luciu de buze transparent.

2. Buze roșii

Seara se permite experimentarea culorilor mai extravagante, rujuri care profită la maxim de buze și le pune în evidență. Respectiv domină culorile strălucitoare precum: mov, roșu, culoarea prunei sau roșu de Burgundia (tendința anului 2022), utilizând un finisaj mat sau lucios.

Pentru ochi, însă, este potrivit un strat subțire de fard de pleoape și de rimel. Baza make-upului, însă, trebuie să fie perfectă. Bazele glowy sunt înlocuite cu cele mate, pentru a crea un efect foarte natural și foarte radiant. Accesând link-ul https://makeup.ro/brand/1431912/, pot fi găsite cosmeticele potrivite pentru crearea unui asemenea machiaj.

3. Cat eyes

Foarte trendy și super chic „ochii de pisică” sunt un must pentru machiajul de seară. Acest efect se obține prin folosirea creionului de ochi prin întinderea liniei spre exterior (săgețile trebuie să fie simetrice, cu aceeași lungime și să aibă același  unghi). Poate fi asortat cu buze nude sau colorate.

4. Sprâncenele neobișnuite

Sprâncenele decolorate, așa-numitele Bleached Brows, sau cele colorate cu nuanțe neobișnuite, sunt printre cele mai noi tendințe ale anului 2022. Pentru un machiaj de seară sau pentru o anumită ocazie, procesul decolorării se face pur și simplu cu trusa de make-up, pentru crearea iluziei lipsei totale a sprâncenelor. De asemenea, sprâncenele groase și bine pieptănate devin o parte integrantă a armoniei cromatice a make-upului.

5. Ochii Color Pop

Seara este momentul ideal pentru a încerca culori mai îndrăznețe, concentrate pe nuanțe luminoase și strălucitoare. Un machiaj de seară, cu sclipici, este ideal. Se poate opta pentru albastru electric sau verde, dar și pentru mov sau fucsia. Se poate adăuga o notă de culoare buzelor, atenție însă la combinații.

Magazinul online Makeup propune o gamă largă de cosmetice decorative, pentru a experimenta și a crea machiajul de seară dorit.

6. Eyeliner colorat și machiajul grafic

Perfect pentru machiajul de seară, eyeliner-ul colorat este o necesitate pentru a da o notă în plus look-ului de seară. Clasicul maro sau negru nu mai au ce căuta aici, pentru că machiajul se concentrează pe nuanțe mai strălucitoare și mai excentrice, cum ar fi: verde, violet, albastru și, nu în ultimul rând, Very Peri, culoarea anului 2022. Albastrul închis electric este potrivit machiajului de seară pentru ochii căprui; albastrul cu sclipici, ideal pentru look-urile de seară sau pentru o simplă ieșire la un aperitiv.

7. Naturalețea

În acest an, însă, este în trend și machiajul simplu de seară, dar cu efect vizibil. Pentru crearea acestuia este necesară respectarea regulei: dacă buzele sunt evidențiate din plin, ochii vor avea mai puțin rimel, iar dacă ochii sunt cei care radiază, atunci buzele vor fi acoperite doar de un strat subțire de luciu de buze. Pentru a obține aspectul natural al tenului, se aplică fardul de obraz pe pomeți și pe nas. Doar în acest caz se crează un stil elegant și rafinat, excelent pentru o serată mondenă!

(P)

Citit 3342 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 16:05