Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50 la sută – proiect OUG
Foto: Marian Calestru

Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50 la sută – proiect OUG
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În timp ce a introdus diverse taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, Guvernul a pregătit un proiect prin care cresc salariile bugetarilor.

Potrivit unui proiect de OUG, personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabule beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50 la sută, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect, potrivit Hotnews.

De asemenea, funcționarii publici din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și instituțiile aflate în subordinea acestora, funcționarii publici din Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției precum și funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15 la sută.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii, precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15 la sută.

În prembulul proiectului de OUG, măsura este motivată de situația economică generată de criza COVID, de creșterea prețurilor la energie, precum și de războiul din Ucraina.

Citit 3013 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2022 13:13

3 comentarii

 • postat de Petrica
  Luni, 08 August 2022 08:44
  86.34.187.***
  Oricum sunt salarii foarte mici in sectorul bugetar , in afara de cativa sefi majoritatea castiga destul de putin , la privat se castiga mai mult !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de QA
  Duminică, 07 August 2022 01:01
  86.124.200.***
  Cum ar fi sa scrieți corect... "Salariile unor bugetari, ar putea crește... "
  8
  7
  Raportează
 • postat de Nelu
  Sâmbătă, 06 August 2022 16:16
  89.137.224.***
  Hrăniți PSD-IMA , ,băgați-le bani și pe nas .
  Să nu existe cumva PSD-IST omis că e vai și amar de Popor.
  4
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.