Absurd de Galaţi: În loc de un panou pe trotuar, acum avem două!

Absurd de Galaţi: În loc de un panou pe trotuar, acum avem două!
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Din păcate, la o săptămână după ce semnalam instalarea unui panou publicitar pe trotuarul străzii Brăilei, Primăria răspunzându-ne atunci că operatorul a fost notificat să îl mute, nu doar că panoul respectiv este tot acolo, dar a mai apărut unul, la câteva sute de metri distanță, amplasat la fel de prost.

Articolul pe care l-am realizat săptămâna trecută referitor la amplasarea panoului publicitar exact în calea pietonilor de pe trotuarul străzii Brăilei, în zona de vizavi de Privilege, a suscitat numeroase comentarii, fiind citit de peste 5.000 de ori pe site-ul "Viaţa liberă", semn că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în oraş. 

Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim, luni, 5 septembrie, dimineaţă, nu doar că panoul era bine merci în acelaşi loc, ci şi că, la câteva sute de metri distanţă, pe acelaşi trotuar, trona un alt panou, la fel de mare precum primul şi folosind un sistem identic de prindere, cu un postament metalic de mari dimensiuni, ancorat cu şuruburi în asfalt. Pentru cei care nu circulă prin zonă des, menţionăm că, pe trotuarul respectiv, este în derulare şi o lucrare de înlocuire a unor reţele de transport gaze naturale, astfel partea liberă a trotuarului fiind şi mai îngustă decât în mod obişnuit.  

Evident, am solicitat din nou Primăriei Galaţi un punct de vedere legat de situaţia creată, întrucât este clar că firma care a amplasat panourile nu prea este dispusă la conformare voluntară.  

Astfel, am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei Galaţi că operatorul care a solicitat amplasarea unor panouri publicitare pe domeniul public, printre care și cele de pe strada Brăilei, este S.C. Art Media Outdoor S.R.L. București. În certificatul de urbanism au fost specificate condițiile amplasării, adică la limita dintre trotuar și spațiul verde, astfel încât orientarea panoului să nu obtureze vizibilitatea indicatoarelor rutiere. Mai mult, acesta a fost informat că în această zonă urmau să se desfășoare lucrări la rețeaua de gaze și la rețeaua de apă. Având în vedere amplasarea necorespunzătoare, operatorul a fost notificat să înlăture în cel mai scurt timp panourile care împiedică circulația pietonală.   

Evident, este clar că nu au fost respectate indicaţiile din certificatul de urbanism, dar, probabil, depinde cum interpretezi sintagma "la limita dintre trotuar şi spaţiul verde". Personal, cred că ar fi de luat în considerare ca, pe viitor, asemenea documente să se elibereze cu o schiţă aferentă amplasamentului, ca să nu mai existe loc de interpretare. Până atunci, însă, aşteptăm cu interes mutarea panourilor.

Citit 6136 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.