O nouă etapă a războiului tehnologic dintre SUA și China

O nouă etapă a războiului tehnologic dintre SUA și China
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Companiile americane din domeniul Big Tech care primesc bani de la bugetul federal al Statelor Unite ale Americii nu vor mai avea voie să construiască fabrici de „tehnologie avansată” pe teritoriul Chinei, a anunțat administrația Biden.

Noile reguli fac parte dintr-un plan de 50 de miliarde de dolari menit să accentueze capacitatea americană locală de dezvoltare și de construcție în domeniul semiconductorilor, notează CNN, potrivit adevarul.ro.

„Vom implementa niște măsuri de protecție pentru a ne asigura că cei care primesc fonduri federale pentru dezvoltare și producție de microcipuri nu compromit securitatea națională. Nu au voie să mai folosească acești bani ca să investească în China, nu pot dezvolta tehnologia de ultimă generație în China pentru o perioadă de zece ani”, a anunțat Gina Raimondo, ministrul american pentru Comerț.

Statele Unite și China sunt de multă vreme în mijlocul unei dispute pe tema comerțului și tehnologiilor avansate, în condițiile în care producția se mută de ani de zile în China ca urmare a costurilor mai mici.

Citit 1169 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2022 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.