Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare din Roșia Montană a scăzut cu 135 de centimetri

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare din Roșia Montană a scăzut cu 135 de centimetri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare de la Roşia Montană a scăzut cu 135 de centimetri, conform măsurătorilor efectuate marţi dimineaţă de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, iar acţiunea de evacuare a apei continuă.

"Se continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicolă cu trei motopompe de mare capacitate, o motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar două motopompe vor interveni, la nevoie, pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană (zona locuită). S-a realizat refularea cu patru motopompe însă, din cauza riscului de inundaţii în aval, s-a revenit la refularea cu trei motopompe. Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 135 de centimetri (faţă de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe), conform măsurătorilor efectuate în această dimineaţă de reprezentanţii SGA", a informat ISU Alba, potrivit Agerpres.

La faţa locului acţionează pompieri din mai multe judeţe, dar şi jandarmi, poliţişti, militari, specialişti de la Apele Române şi de la alte instituţii abilitate.

Sursa citată a mai arătat că, în ultimele 24 ore, la staţia meteorologică Roşia Montană s-au înregistrat precipitaţii de 15 litri pe metrul pătrat.

Citit 1143 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.