„Premiu de frumusețe” pentru podul de la Brăila

„Premiu de frumusețe” pentru podul de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Podul peste Dunăre construit de compania Webuild la Brăila a primit, la Milano, premiul Asociaţiei Italiane a Betonului Armat şi Precomprimat (AICAP), organizație care promovează excelenţa Italiei în lume în utilizarea betonului structural, au anunțat italienii de la Webuild, într-un comunicat.

Lucrarea a fost premiată datorită turnurilor şi complexităţii şi dimensiunilor blocurilor de ancorare care leagă podul de sol, alături de acurateţea şi atenţia la estetica adoptată pentru construirea structurilor, potrivit sursei citate. Podul de la Brăila a luat fața unei alte construcții "made in Italy", podul de cale ferată peste râul Anji din India, care are o deschidere centrală de 290 metri și care este construit tot de un antreprenor italian.

"Podul suspendat peste Dunăre, o lucrare de inginerie complexă concepută pentru traversarea Dunării, este al doilea cel mai lung pod suspendat din Europa Continentală. Are o lungime totală de 1.975 de metri, o deschidere centrală de 1.120 de metri şi este dotat cu 4 benzi, cu benzi de urgenţă, piste pentru biciclete şi pietoni", precizează Webuild.

Pilonii sunt realizați din beton de înaltă rezistență, atingând înălțimea de 192 metri, în timp ce blocurile de ancorare, concepute pentru a se potrivi condițiilor geologice de pe ambele maluri ale Dunării, au 47 de metri în diametru și 31 de metri adâncime. Aceste cifre sunt rare și pot fi găsite la puține astfel de proiecte, cum ar fi Podul Akashi din Japonia - cel de-al doilea cel mai lung pod suspendat din lume.

Citit 1276 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.