E literă de lege! Bujorul a fost declarat oficial Floare Națională

E literă de lege! Bujorul a fost declarat oficial Floare Națională
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care bujorul este declarat Floare Naţională, după ce parlamentul a aprobat actul normativ în acest sens pe 27 septembrie.

„Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice", prevede legea.

Autorităţile administraţiei publice locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedo-climatice din România a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări.

Legea mai prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot organiza anual expoziţii florale centrate pe bujor şi vor putea amenaja în parcuri şi grădini publice spaţii rezervate cultivării florii de bujor.

Citit 822 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 14:59

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.