Ce îşi doresc să devină tinerii gălăţeni: agent la penitenciar, inginer sau IT-ist

Ce îşi doresc să devină tinerii gălăţeni: agent la penitenciar, inginer sau IT-ist
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Studenții și absolvenții gălățeni au luat cu asalt vineri, 28 octombrie, holul Universității ”Dunărea de Jos”  din oraș pentru a se familiariza cu ofertele și condițiile de muncă propuse de unii angajatori. Deși ofertele de muncă erau variate, tinerii s-au adunat buluc în fața standului reprezentanților Penitenciarului și al Centrului de Consiliere şi Prevenire Antidrog. Gazdele evenimentului le-au pregătit și surprize participanților, oferindu-le posibilitatea să participe la o tombolă organizată ad-hoc cu premii surpriză. 

Fiecare angajator și-a amenajat cât a putut de bine standul cu oferte, firmele şi instituţiile declarându-se doritoare de angajaţi aflaţi la început de carieră. "Așteptăm tineri cât mai mulți să ne devină colegi. Oferim pentru departamentul nostru de inginerie cinci posturi de ingineri și patru de tehnician, iar la departamentul tehnic avem nevoie de alți opt ingineri. Am adunat niște CV-uri azi, ni s-au părut destul de interesați tinerii", ne-a declarat reprezentanta firmei Crystal System.

Așa cum era de așteptat, majoritatea tinerilor erau interesați de joburile propuse de Administrația Națională a Penitenciarelor. Pentru Galați există posibilitatea ocupării unui post prin două căi, atât din civilie, detalii fiind pe site-ul administrației, cât și urmând cursurile unor școli postliceale de poliție. "Vom avea angajări din sursă externă, pe multe domenii: sănătate, învățământ, consiliere juridică. Toate acestea vor fi publicate pe site-ul nostru și fiecare poate participa în funcție de cunoștințele pe care le are", a explicat, pentru "Viața liberă", agent principal de poliție Nicu Cosmin Cara, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galați. Nici cei de la Centrul Antidrog nu s-au putut plânge de plictiseală, deoarece și aici cererea era destul de mare, deşi nu erau oferite posturi remunerate. "Le oferim posibilitatea celor care doresc să se implice în calitate de voluntari ca, alături de noi, să participe la activitățile pe care noi le desfășurăm în școli și alte instituții unde sunt probleme”, ne-a spus reprezentanta Centrului.  

 

Citit 3886 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.