Gălățenii, îngrijorați de temperaturile prea ridicate

Gălățenii, îngrijorați de temperaturile prea ridicate
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Începutul călduros al anului 2023 i-a luat prin surprindere pe gălățeni, care, cu mic, cu mare, au ieșit să se bucure de temperaturile de primăvară. Deși oamenii se lasă încălziți de razele soarelui atât pe faleză, cât și în alte locuri din oraș, aceștia se declară speriați de vremurile ce urmează, fiind conștienți de consecințele acestor temperaturi anormale pentru luna ianuarie.

Gălățenii trecuți de 60 de ani își amintesc nostalgici de timpurile în care nămeții erau până la gardurile caselor de la țară în care locuiau pe vremuri, când "iarna era iarnă și vara era vară", după cum ne-a spus unul dintre bărbații intervievați.

Astăzi, zăpada de odinioară este prezentă doar în amintirea vârstnicilor, care se declară îngrijorați de timpurile ce ne așteaptă, unii considerând că încălzirea globală ar fi consecința unor interese mondiale, iar alții dând vina pe comportamentul oamenilor împotriva naturii.

Iată câteva opinii culese pe străzile oraşului, în cursul zilei de marţi:

Marcel, 65 de ani: "Pe timpul meu, nu era așa, e prima dată în 65 de ani când văd așa ceva. Când eram eu tânăr, erau zăpezi mai mari decât noi, noaptea se făceau cărări. Pe atunci nu erau atâtea mașini, arme nucleare, e vina oamenilor."

Ion, 72 de ani: "E rău, dacă era frig microbii dispăreau, agricultura o să aibă de suferit, ce o să mai mâncăm? Am 72 de ani, am mai prins în luna ianuarie să fie așa, dar în februarie și martie era ger, când eram eu copil. Am prins și Dunărea înghețată în alți ani, dar acum stăm pe bancă și aproape ne bronzăm."

Mihai, 68 de ani: "Ultima oară când am văzut așa ceva a fost acum aproximativ 40 de ani. Se schimbă clima, se schimbă tot, nu știu ce agricultură o sa mai avem."

Aurelia, 67 de ani: "Mi se pare o anomalie, dar nu avem încotro. Atâta timp cât nu respectăm natura, vrem să fie bine? Noi suntem primii vinovați, pungi, resturi aruncate pe câmpuri și vrem să fie bine. N-am mai văzut așa ceva de când eram copil, înainte era clima climă, zăpezile erau până la garduri. Noi suntem principalii vinovați, mașini multe, pe o bicicletă nu știu să meargă."

Beatrice Dumitriu, Rareș Budeanu

Citește și: Cel mai cald început de an din istoria recentă. La Galaţi au fost 14,9 grade Celsius 

Citit 3551 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 18:42

2 comentarii

  • postat de paloma
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 15:56
    5.13.144.***
    I Love Viața Liberă :D
    0
    0
  • postat de Hapciu
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 13:33
    109.166.131.***
    Mai degrabă, gălățenii, sunt îngrijorati de temperaturile joase!... De cele ridicate, chiar deloc ....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.