Suferind şi afectat de traiul în stradă, pictorul Chibrit nu se poate gospodări singur

Suferind şi afectat de traiul în stradă, pictorul Chibrit nu se poate gospodări singur
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După trei zile de viețuire în fostul cămin de bătrâni din Oancea, bărbatul fără adăpost din Galați, a cărui poveste de viață a ținut primele pagini ale ziarelor, are nevoie de asistență medicală permanentă, nu doar de un acoperiș deasupra capului.

Intenția primarului comunei Oancea este demnă de toată lauda. Edilul, care a făcut tot ce a depins de el pentru a-i veni în ajutor omului fără adăpost, s-a dovedit incapabil să îl mai găzduiască pe Chibrit, pe care, după prima noapte, l-a găsit dormind afară, pe prispă, sub cerul liber, și nu în patul camerei în care era găzduit. Acest lucru ne-a făcut să înțelegem faptul că viața lui Costinel Chibrit este în continuare în pericol și că soluția optimă ar fi instituționalizarea lui într-un centru de îngrijire paleativă, care să răspundă nevoilor acestuia pentru supraviețuire. 

Din păcate, însă, traiul pe stradă, hrana primită din mila oamenilor, gerul îndurat și chiar lipsa „căldurii” pe care oricine o primește în sânul familiei, l-au transformat pe fostul pictor într-un om vulnerabil, care se mișcă destul de greu și are nevoie de supraveghere medicală. Din acest motiv, pentru Chibrit, traiul independent și autogospodărirea nu pot fi luate în calcul.

„Viața liberă” a început demersurile pentru ajutorarea pictorului Chibrit, încă din momentul în care, la redacție, ni s-a semnalat prezența lui în stradă. Am urmărit evoluția lui medicală și l-am vizitat la unitatea spitalicească unde a fost internat, am deschis o campanie de strângere de ajutoare pentru acesta, l-am însoțit la Oancea, acolo unde a fost cazat imediat după externare și am încercat permanent să găsim o soluție pentru instituționalizarea lui, apelând la majoritatea instituțiilor care au în atribuții și protejarea persoanelor fără adăpost din Galați.

Nu ne dăm bătuți și suntem convinși că o soluție va fi găsită, iar situația va fi soluționată favorabil, cu sprijinul autorităților. Continuăm să căutăm o cale legală pentru a-i veni în ajutor acestui om greu încercat, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină iarnă.

Facem apel şi la rudele acestuia să ne contacteze pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Orice informație suplimentară referitoare la Costinel Chibrit ne poate fi de folos pentru a reuși finalizarea demersurilor începute.

Citit 7180 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:21

3 comentarii

  • postat de Vica de pe 11 Siret
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 18:27
    89.137.226.***
    La centrul social de la Ganesti; acolo are exact tot ce trebuie, inclusiv toavarasi pe masura lui.

    Nu poti trabsforma un om la varsta lui.
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 05 Ianuarie 2023 21:03
    86.124.201.***
    De miscat greu e de inteles , dar cand iti da camera/pat si tu te duci sa dormi afara , in frig pe prispa ...
    Deci buba e si la Mansarda , la Psihic .
    O parere avizata ar putea fi data de Spitalul de Psihiatrie unde a fost evaluat/tratat anterior . Ei au mai vazut cazuri si stiu ce se poate trat
    0
    0
  • postat de Numai bine .
    Joi, 05 Ianuarie 2023 19:43
    108.245.201.***
    Acest om are nevoie de assitenta medical permanenta . Trebuie supravegheat si cazat intr-o institutie medicala de specialitate . In acelasi timp se pare ca are probleme de sanatate mintala ,are nevoie de tratament .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.