Consiliul Local a decis ca la Galaţi să nu mai ningă!

Consiliul Local a decis ca la Galaţi să nu mai ningă!
Ca să înțeleagă și stihiile naturii că nu mai sunt binevenite la Galați
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Deszăpezirea, o nesperată intrare în istorie

Aveam nevoie de o protecție suplimentară, iar mai-marii orașului au decis: nu mai e voie cu fulgi, iar încălcarea acestei legi va activa un articol din tratatele NATO. Practic, orice ninsoare de la Dunărea de Jos va fi considerată atac extraterestru.

A recunoscut și primarul

Ne-am lovit cu toții de munții de zăpadă căzuți în acest februarie nemilos. De ca și cum n-am fi avut alte lucruri de făcut, a trebuit să dăm la lopată, să ne scoatem mașinile de sub straturile consistente de omăt, să facem cărări pe lângă bloc și prin fața sediului firmei în care lucrăm. Un soi de calificare la locul de muncă, ceea ce românii au urât cel mai mult. Iar primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a și recunoscut că operațiunea de scoatere a municipiului de sub zăpadă a fost mediocră. Numai probleme ne-a cauzat, fenomenul comportându-se ca ruda de la țară care vine încălțată direct în sufragerie. Și mai și sparge din greșeală un bibelou.

Și Opoziția a ridicat mâna

Prin urmare, cine mai are nevoie de nea? Reședința județului nostru și-a stabilit un obiectiv neverosimil și chiar a reușit să-și declare independența față de un enervant fenomen al sezonului rece. Zilele trecute, într-o ședință de urgență a Consiliului Local, s-a votat o lege care aduce nu doar un plus de imagine comunității, dar ține și lopețile în rastel: ninsoarea nu mai are voie să cadă la Dunărea de Jos, torențialele de fulgi au devenit ilegale! "Impresionant este că am avut aproape unanimitate, că nici cei din Opoziție nu-și mai doreau zăpadă la Galați. Bine, e posibil ca ei să fi ridicat mâna mai mult din silă față de cea mai recentă deszăpezire", ne-a declarat un consilier local PSD.

Vor veni trupele NATO?

Ne punem, totuși, următoarea problemă: ca și în cazul extratereștrilor, ninsoarea vine de sus fără să țină cont de ierarhiile de pe pământ sau de legile votate de aleșii ființelor terestre. Ce se va întâmpla dacă norii vor mai da omăt în acest colț de țară? Răspunsul a venit de la același membru al legislativului gălățean: "Da, foarte bună întrebarea, că am trecut cu analiza și prin această eventualitate. Dacă va mai ninge vreodată, se va declara stare de urgență sau de necesitate, anunțăm oficial că am fost atacați de sus și se vor activa niște articole din tratatele NATO. Practic, vor veni trupele Organizației Tratatului Atlanticului de Nord ca să ne scoată de sub nămeți". Nu e rău deloc, mai rar așa hotărâri!

Durex Lex

"Brăilenii poluează"

* Ploile torențiale, ca acelea din vara anului 2021, vor fi în continuare permise pe teritoriul orașului. Se pare că acestea sunt de partea autorităților. "Viața liberă" anunța atunci, cu niscaiva stupoare: "Cantitatea de apă meteorică facturată în luna august este de peste cinci ori mai mare decât în luna precedentă". Cu alte cuvinte, darul ceresc se transformă într-un cal troian, apa căzută în cantități aproape fără precedent atingându-i la buzunar tot pe oamenii de rând.

* Aleșii locali au toate motivele să supună la vot un proiect de hotărâre care ar bara și drumul brăilenilor spre Galați. "Ca orice altă ființă umană, brăilenii poluează. E verificată, nu e doar o teză aruncată aiurea-n tramvai. De ce să ne expunem acestui pericol?", ne-a explicat un specialist din administraţia locală care a lucrat la Londra și Paris. Ca zugrav.

* Și contribuabilii ar trebui să poată schimba legislația, fără să aștepte ședințele de Consiliu Local sau Județean. De pildă, să aibă dreptul de a nu mai vedea/auzi politruci. Poate că se va ajunge într-o zi și pe acest tărâm.

Contribuabill Clinton

CURICULUM VITAE

Eu sunt puşlama cu glugă.../ dar sunt şi acrocefal -

oare unde să încapă/ măcar un chiştoc de minte?

sunt erou al zăpăcelii,/ sunt îngust naţional -

unde să fac loc simţirii,/ măcar cât un bob de linte?

Eu sunt sfidătorul legii - / calc icoane şi porunci,

da-s pe capră, printre primii,/ mi-s ridicol şi erect,

tărtăcuţa mi-i ca fierul,/ nu ai cum să o străpungi,

treningul şi necioplirea-mi/ vin fenomenal, perfect!

Eu sunt parazitul - poate/ cineva să-mi dea cu flit?

cine-ce să cântărească,/ să rămână sau să plece?

eu dictez, eu număr ţara,/ eu închid, eu şi deschid -

cine-ce să mai măsoare/ într-o ţară fără lege?

Eu sunt ţanţoşul-ţâfnosul - / nimenea prerogativă

n-are contra, vând iluzii/ şi am şi cartuş pe ţeavă,

port mătase şi cocleală,/ port şi greaţă pe ogivă,

dau tribut ipocriziei.../ şi, de fapt, eu sunt o pleavă!

Submarin Cosorescu

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

 

Pungă de la „Mec”, deasupra Galațiului

Într-o perioadă în care mai multe nații de pe planetă suspectează activități de spionaj, nenumărate baloane fiind interceptate și distruse, Galațiul și Brăila și-au consumat un nou episod încins. După ninsorile puternice de la începutul acestei luni, un observator din Valea Țiglinei a depistat o pungă de hârtie deasupra orașului. "În ziua aceea, vântul bătea dinspre Brăila și am văzut clar, că am binoclu, că era pungă de la Mec, cum i se mai zice. Cel mai probabil e o pungă din perioada în care orașul vecin nu avea un asemenea fast-food", ne-a declarat gălățeanul.

Vax-food

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

Citit 3534 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 07:47

2 comentarii

  • postat de Traian
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 18:47
    5.14.129.***
    Revoltatoare este inexistenta opozitiei politice care sa amendeze fiecare neregula, fiecare proiect extravagant, a Primariei. Nu auzi nimic de PNL, USR, decat in campanie electorala cand au venele umflate la gat de promisiuni si discursuri, au primit si ei un os de ros ca sa taca din gura?
    0
    0
  • postat de Sper să nu greșesc
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 17:25
    109.166.137.***
    De la Radio Actualități am aflat, ninge sau nu ninge, utilajele închiriate de Primărie de la firmele privarte sunt plătite chiare dacă nu ninge și nu este zăpadă pe drumuri, prin contract, pentru ,,taxă de staționare'', de așteptare, iar dacă ninge, peste ,,taxa de staționare'', se plătește de către
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.