Euroins și Paștele Cailor Putere

Euroins și Paștele Cailor Putere
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Cu surprinzătoare mirare, vezi Doamne, am aflat că încă o companie de asigurări a trecut la domnul. La domnul mecanic auto, care lucrează cu normă întreagă la dezmembrări, unde nu există durere și nici întristare din partea statului român, ci doar o mimare a grijii față de victime. Euroins era una dintre firmele de asigurări ale cărei polițe RCA se bucurau de un mare succes de castă. Și mă refer, desigur, la casta șoferilor cu volanul și îngrijorarea pe dreapta. Când o firmă de asigurări pleacă la cele veșnietzsche, întrebările se nasc și poposesc pe buzele și microbuzele șoferilor, cu viteza cu care Verstappen intră în ultima linie dreaptă: „Dar cu noi cum rămâne? Cine ne plătește dauna totală și fauna de sub capotă? Cât vom plăti pentru un RCA, de azi înainte?

În termeni metaforici și haioși, când o companie care vinde polițe RCA se duce plăcuței suedeze de suflet, șoferii asigurați fac pana postului. Că de asta a lăsat Dumnezeul Asiguraților Postul Paștelui Cailor Putere.

Curiozitatea m-a mânat pe Google, așa încât am căutat „Euroins”. Primele cuvinte care mi s-au arătat sunt acestea: „Misiunea noastră este liniștea ta. Riscul producerii unor evenimente nedorite face parte din viață”. Exact cum bănuiam și cum ne învață istoria și hermeneutica asigurărilor sigure, pardon de exprimare: „liniștea” este „liniștea de dinaintea furtunii”, iar riscul producerii evenimentelor nedorite face parte din viață , adică din viața de apoi. Că-mi și vine să-ntreb, precum filozoful la portiera nouă: „Ce este un șofer asigurat la Euroins?!” Desigur, e un ins din România, care știe să înjure în cel puțin 3 limbi de circulație europeană bară la bară.

Citit 705 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.