Adversarii politici ai lui Matei Costel, fostul primar al comunei Priponești, autorii de fapt ai pierderii finanțării pentru sistemul de alimentare cu apă din localitate!

Adversarii politici ai lui Matei Costel, fostul primar al comunei Priponești, autorii de fapt ai pierderii finanțării pentru sistemul de alimentare cu apă din localitate!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

 

În anul 2015, în presa gălățeană au fost publicate niște articole în care era menționat faptul că finanțarea pentru sistemul de alimentare cu apă în comuna Priponești a fost pierdută, comunitatea locală acuzând fostul primar al localității, Matei Costel, că nu ar fi dus la bun sfârșit lucrările, acesta fiind acuzat de prejudiciul creat. Se pare că realitatea este total diferită, după mai mulți ani de anchete și cercetări penale, instanța i-a dat câștig de cauză fostului primar, Matei Costel, actualul președinte al organizației PNL Priponești.

În conformitate cu Decizia Judecătoriei Tecuci din data de 28.10.2021, referitoare la plângerea penală formulată de petenta Unitatea Administrativ - Teritorială com. Priponești, reprezentată de primarul în funcție, Borza Lucian, împotriva soluțiilor de clasare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în contradictoriu cu Matei Costel, fostul primar al localității Priponești, acesta este achitat de acuzația de abuz în serviciu, plângerea penală la adresa sa fiind respinsă ca nefondată.

În acest sens, cităm din rezoluția instanței de judecată: „...pentru perioada 2007 – 2009 s-au efectuat plăți în baza situațiilor de lucrări întocmite de executant și semnate de dirigintele de șantier, iar pentru perioada 24.11.2009 – 14.11.2011, plățile au fost efectuate în baza facturilor fiscale și a devizelor de lucrări”, ceea ce înseamnă ca domnul Matei Costel, în calitate de primar al comunei Priponești la momentul demarării lucrărilor pentru implementarea proiectului privind alimentarea cu apă în localitate, nu a încălcat legea și a respectat clauzele contractuale. De asemenea, se mai arată în sentință că ”...nu sunt îndeplinite condițiile de tipicitate ale infracțiunii de abuz în serviciu, întrucât nu a fost încălcată o dispoziție legală...” 

Menționăm că plângerea penală împotriva domnului Matei Costel, precum și întreaga tevatură aferentă, care a apărut în mass-media, au reprezentat o manevră de discreditare a imaginii publice a dumnealui, creată de adversarii politici și săvârșită cu scop electoral, motiv pentru care domnul Matei Costel se va adresa instanței de judecată pentru a solicita daune morale și materiale în acest sens.

În conformitate cu decizia instanței de judecată, fostul primar al localității Priponești, Matei Costel, a făcut toate demersurile legale pentru ca localitatea pe care a administrat-o la momentul demarării proiectului să beneficieze de serviciul de alimentare cu apă, dar acesta a devenit ținta unor atacuri politice săvârșite cu scopul de a i se discredita imaginea în comunitate și, implicit, de a nu obține un nou mandat de primar. În acest sens, din cauza unei plângeri penale nefondate, făcută de adversarii politici, a fost sistată orice activitate din cadrul proiectului, fiind blocată finanțarea din fonduri nerambursabile, ceea ce a dus la pierderea unui serviciu extrem de necesar pentru comuna Priponești. Astfel, percepția în comunitate despre persoana lui Matei Costel a fost schimbată, fiind catalogat în mod incorect ca principala persoană responsabilă de eșuarea proiectului.

Actualul primar al comunei Priponești, Borza Lucian, după câștigarea mandatului, nu a mai dorit să continuie proiectul început de Matei Costel, lucrările fiind lăsate de izbeliște, iar după mai mult de zece ani de la sistarea acestora, nu a mai fost demarat alt proiect pentru alimentarea cu apă a comunei.

Dar, în final adevărul a ieșit la suprafață, după mai mulți ani făcându-se dreptate, Judecătoria Tecuci respingând ca nefondată plângerea penală formulată de actualul primar împotriva soluțiilor de clasare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Organizația PNL Galați este alături de colegul nostru, Matei Costel, o persoană cu experiență în administrația publică, primar al localității Priponești în perioada demarării proiectului pentru serviciul de alimentare cu apă din comună. Așteptăm ca organele abilitate să facă dreptate în acest caz, astfel încât cei vinovați să răspundă pentru prejudiciul creat comunității locale din Priponești, iar imaginea publică a domnului Matei Costel să fie reabilitată.

Atașăm la prezentul comunicat copie după decizia instanței de judecată.

(P)

Galerie de imagini

Citit 1406 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 10:34