„Săptămâna Merde” are 7 vile calendaristice

„Săptămâna Merde” are 7 vile calendaristice
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Când nu se află în mașina cu mulți cai putere, politicienii grijulii și rudele lor sensibile salvează Planeta. Că nu te lasă inima să vezi cum Planeta se duce de râpă, iar tu să te dai jos din bolid, fără să faci ceva pentru a o salva. Măcar un pic, ca să nu creadă sărmanul Pământ că l-ai lăsat de izbeliște. După experiența niponă, prima doamnă a țării noastre, cunoscută și sub denumirea de doamna Carmen, s-a întors acasă cu gânduri mari. Venită în grabă, după un zbor solicitant și stresant, Carmen Iohannis a aruncat cât colo veșmintele diplomatice, a pus o mașină la spălat, la temperatura camerei de luat vederi, după care a schimbat două vorbe cu specialistul în reziliență din Sibiu și vo 3 fraze cu expertul în schimbările climatice. Concluzia a fost că, fiind plecat peste hotare, cuplul prezidențial nu mai salvase Planeta de mai bine de 7 vile... ăă... zile, pardon! Cu ocazia Programului „Săptămâna Verde”, soția domnului președinte a plantat copaci în județul Sibiu. Un fel de ikebana de Mărginime, dar un pic mai grosier și mai pe sărăkie. Că e foarte bine să fim smeriți, mai ales când salvăm Planeta. Nu știu cum se spune asta în japoneza vorbită la țară, dar de la samuraii din Mărginimea Sibiului am aflat că omul, cât trăiește ecologic, își face o casă, două, nouă, își întemeiază o familie, plantează un copac, salvează o planetă și... mai era ceva... Aaaa, gata, mi-am amintit: merge măcar o dată la celebrul spectacol de teatru feng-șui „Sake, Ianke și Cadîr”.

Cu ocazia plantării copacilor, doamna Carmen a scris despre gestul de aleasă simțire rezilientă pe o îndrăgită rețea de socializare și alienare: „Azi ne-am așezat visurile sub goruni, scări spre ceruri”.

Frumos și emoționant, mai ales că nu toată lumea știe la ce folosesc hârlețul și cazmaua. Francezii, de exemplu, habar n-au. În loc să salveze Planeta, ei sărbătoresc „Săptămâna Merde”.

Citit 1459 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 12:26

1 comentariu

  • postat de Ivan
    Vineri, 31 Martie 2023 08:23
    82.79.117.***
    Cei de la SPP unde plantau copaci in timpul asta?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.