Machetă 3D, din bronz, a centrului orașului Galați

Machetă 3D, din bronz, a centrului orașului Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Pentru realizarea unei machete 3D, din bronz, reprezentând volumetric zona centrală a municipiului Galați, Primăria a atribuit prin cumpărare directă un contract în valoare de 122.800 de lei fără TVA firmei Prototype Studio SRL din Cluj. Macheta, cu o arie de aproximativ doi metri pătrați, montată pe un soclu de piatră naturală, va fi amplasată într-un loc public, în care va putea fi admirată de cetățeni.

"Macheta este un proiect cu valențe sociale comunitare. Pune în valoare și ajută turiștii să înțeleagă în ansamblu orașul și zona vizitată. Amplasarea publică a unei astfel de lucrări creează un punct de interes, un simbol și o atracție în sine, o carte de vizită care pune în valoare patrimoniul arhitectural și istoric. Prin acest proiect se va crea un element de identitate în cadrul comunității locale", este convingerea autorităților locale, expusă în referatul de necesitate al achiziției publice.

Conform Primăriei, macheta va avea o legendă multilingvistică, în română, engleză și în limbaj Braille, dar și elemente de smart city: cod QR cu trimitere la surse externe, fie că este vorba despre un website ori despre o aplicație.

"În contextul cerințelor impuse de condiția de smart city, sunt necesare eforturi în vederea creșterii prestigiului zonei și al nivelului de interactivitate, îmbunătățirea infrastructurii educaționale și culturale. Macheta întrunește și nevoia de accesibilitate a unei categorii de persoane cu dizabilități. Prin atingerea machetei realizată și în limbaj Braille, persoanele cu deficiențe de vedere pot percepe configurația și scara orașului. În România, sunt aproximativ 100.000 de astfel de persoane pentru care nu există conceptul de turism, atât din cauza limitărilor vizuale, cât și din cauza lipsei infrastructurii adaptate", explică Primăria.

Macheta printată 3D va fi transpusă în bronz sau bronz compozit și i se va realiza un soclu de piatră naturală sculptată manual sau debitată. Lucrarea va fi amplasată pe domeniul public și va beneficia de un sistem automat de degivrare și de iluminare ambientală cu LED. Municipalitatea a prevăzut un termen de execuție cuprins între 6 și 12 luni și o garanție de 24 de luni.

Citit 3234 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 00:17

3 comentarii

  • postat de Nicusor
    Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:18
    5.13.205.***
    Chelului tichie de margaritar ii lipseste. Daca alaturi NU este si statuia lui Pucheanu alaturi de o BETONIERA NU are nici un farmec. Pe cand machete 3D pentru fiecare cartier din Galati plus Cimitirul Eternitatea ca obiectiv turistic introdus tot de Pucheanu.
    0
    0
  • postat de dd
    Marți, 04 Aprilie 2023 22:42
    89.136.7.***
    Dorim refacerea plajei Cocuta ! Era singurul loc in care mai evadai de orasul aglomerat !
    0
    0
  • postat de George
    Marți, 04 Aprilie 2023 21:07
    89.39.81.***
    Poate ar fi indicat ca primaria sa instaleze in zona scarilor de la elice, o "placa" (din otel inoxidabil, bronz, material antivandali), in care sa fie reprezentat cursul Dunarii de la Donau Eshingen (Germania) si pana la varsarea in Marea Neagra, cu tarile pe care le tranziteaza, cu regiunile istor
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.