Cuplurile de aur ale Galaţiului, premiate de Primărie
Foto: Primăria Galați

Cuplurile de aur ale Galaţiului, premiate de Primărie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de 164 de cupluri au fost răsplătite joi, 6 aprilie, pentru cei 50 de ani de căsnicie împliniți anul acesta. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a premiat, la Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”, căsniciile care, cu bune și cu rele, au reușit să ajungă să sărbătorească nunta de aur.

„Este o bucurie să-i premiem pe acești oameni care au rămas împreună peste ani. Cu toții au povești frumoase de viață, din care cu toții avem câte ceva de învățat, sunt deschiși, zâmbitori, iar sfaturile lor sunt prețioase. Sunt exemple pentru tânăra generație, pentru noi toți. De aceea, merită să fie aplaudați la scenă deschisă”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.  

Secretul unei căsnicii pe viață

Cei prezenți au primit vouchere de 500 de lei, diplomă de fidelitate și flori, iar după festivitatea de premiere, sărbătoriții s-au putut bucura și de un spectacol oferit de artiștii teatrului. Curioși fiind care este secretul unei căsnicii atât de durabile, le-am cerut câteva sfaturi familiilor care au depășit provocările vieții de cuplu și au ajuns să serbeze 50 de ani de căsnicie.

De la familia Coman am aflat că o căsnicie trebuie să meargă înainte cu bune și cu rele, iar cel mai important element este încrederea. ”Iubirea cu timpul se duce, însă încrederea este cea care rămâne. Pe tineri îi sfătuiesc ce i-am sfătuit și pe copiii mei, să nu își găsească loc minciuna între ei, că atunci s-a terminat tot”, ne-a mărturisit Ion Coman.

De la familia Anghel, am aflat că iubirea și iertarea sunt cheia succesului într-o căsnicie. ”Trebuie să ierți, altfel nu se poate să ai și copii, și familie. Viața este foarte grea, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, le facem pe toate.”

Doamna Elena Apostolescu, în vârstă de 69 de ani, ne-a mărturisit că iubirea și înțelegerea sunt uneltele care țin legate două persoane: ”Trebuie să fie iubire și înțelegere, normal că mai sunt și discuții și certuri, dar ne împăcăm imediat, avem și cinci copii”. Întrebată ce sfaturi are pentru tinerii care abia acum pornesc pe acest drum și vor să le urmeze exemplul, doamna ne-a spus că partenerii de cuplu trebuie să fie înţelegători unul cu celălalt şi să  comunice permanent.

Și familia Isofag a dat puțin din casă, cei doi soți povestindu-ne despre cum au reușit să își mențină relația vreme de 50 de ani. ”Am muncit mult, ne-am ascultat unul pe celălalt, ne-am iertat și am crezut în Dumnezeu. Pentru a ține o căsnicie trebuie să mulțumești soției că e gospodină și corectă, iar la noi, la bărbați, la fel, doar că noi mai călcăm și pe bec câteodată, dar ne iartă doamnele”, ne-a declarat Octav Isofag, în vârstă de 73 de ani.

Cuplurile premiate joi sunt exemple demne de urmat, datorită căsniciilor durabile pe care le-au construit, însă majoritatea ne-au mărturisit, cu tristeţe, că generația tânără este prea stresată și prea orgolioasă pentru a le călca pe urme. Totodată, aceștia consideră că tinerii de astăzi au mai multe opțiuni și preferă să arunce, decât să repare, punând aceste alegeri și pe baza stresului cotidian care pe vremea lor nu era atât de prezent cum este astăzi.

Citit 2335 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2023 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.