Efective sporite de polițiști, în perioada sărbătorilor pascale. Sfaturi şi recomandări

Efective sporite de polițiști, în perioada sărbătorilor pascale. Sfaturi şi recomandări
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii gălăţeni vor fi la datorie în următoarele zile, astfel încât întreaga comunitate să se bucure în siguranță de sărbătorile pascale. Însă, pentru ca liniștea acestor zile să nu fie tulburată, este nevoie și ca fiecare dintre noi să manifeste atenție și responsabilitate atât în raport cu bunurile și acțiunile sale, cât și cu propria persoană.

Media zilnică a polițiștilor ce desfășoară activități în această perioadă este de 230, iar în Noaptea de Înviere, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza întregului județ 360 de oameni ai legii.

Pentru a preveni orice fel de neplăceri în perioada sărbătorilor, polițiștii vă recomandă atenţie în timpul cumpărăturilor și al pregătirilor de sărbători:

- furturile din buzunare şi din genţi se comit în special în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi imediat buzunarul cu bani sau geanta.

- nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de "chilipiruri". De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni.

- nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul efectuării plăţii.

Dacă optați pentru cumpărături online, pentru siguranţa tranzacţiilor:

- evitați accesarea linkurilor din surse necunoscute şi asigurați-vă că vă aflați pe un site oficial, înainte de a opera orice tip de tranzacție ori plată online.

- fiți foarte atenți la denumirea site-ului; aceasta trebuie să corespundă perfect (de exemplu, la un site fals, una dintre litere poate fi dublată, ori litera "o" să fie înlocuită cu cifra "0", iar la o privire rapidă, diferenţa nu va fi remarcată).

- nu trimiteți niciodată numărul de card, codul de trei cifre de pe spatele cardului (CVV), codul PIN sau orice altă informație despre card prin e-mail, SMS sau aplicaţii de mesagerie.

- pentru a primi în cont o sumă de bani, nu trebuie să furnizați datele cardului, ci codul IBAN (combinaţia de 24 de caractere - litere şi cifre care identifică un cont).

- pentru mai multe informații și recomandări privind siguranța tranzacțiilor efectuate pe internet, puteți accesa site-ul www.sigurantaonline.ro.

Pentru a vă proteja locuința, recomandările poliţiştilor sunt următoarele:

- în cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi asigurați ferestrele.

- nu vă anunțați plecarea de acasă prin postări pe reţelele de socializare; pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

- nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință, chiar dacă motivele invocate par credibile ("vă oferă de pomană", "colectează sume de bani în scopuri umanitare", "vă oferă un ajutor de la Primărie, dar trebuie să le dați rest" etc.)

Protejaţi-vă bunurile personale, atunci când vă recreaţi:

- dacă vremea va fi favorabilă, probabil veți alege să ieșiți în natură. Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat obiectele personale.

- nu lăsați bani sau obiecte de valoare la vedere, în autoturism.

Conform statisticilor, cele mai multe acte de violență au loc pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice; de la o simplă ceartă se poate ajunge la infracțiuni grave, așa că nu vă lăsați atrași în dispute cu persoane aflate sub influența alcoolului.

Citit 1194 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.