Concert caritabil pentru stoparea abandonului câinilor

Concert caritabil pentru stoparea abandonului câinilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Așa cum v-am obișnuit, în rubrica săptămânală dedicată prietenilor necuvântători veți găsi nu numai sfaturi utile pentru îngrijirea responsabilă și educarea animalelor de companie, ci și invitații la implicare socială și nu numai. Așa cum ați putut afla deja din ziarul "Viața liberă", stoparea abandonului necuvântătoarelor este una dintre cauzele celui mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ - Semimaraton Galați, organizat de Fundația Comunitară Galați.

Pentru această cauză militează Asociația "Help Lăbuș". Până la semimaratonul care va avea loc pe 21 mai 2023, vă puteți implica susținând această cauză și bucurându-vă de un spectacol caritabil.

"Tineri artiști gălățeni susțin cauza «Stop Abandon» cu care ne-am înscris la Semimaraton Galaţi 2023 powered by Ramplast, prin organizarea, în data de 29 aprilie, ora 18,00, a unui concert caritabil la Sala «Siderurgistul», prilej cu care vă veți bucura de momente muzicale alături de trupa locală «Abstract». În același timp, vom contribui împreună la stoparea abandonului, prin strângerea fondurilor necesare sterilizării a 100 de câini cu stăpân. Intrarea se va face pe baza biletului pe care-l puteți achiziționa de la Ruxi (+40.744.970.350). Donația minimă pentru achiziționarea biletelor în avans este de 15 lei. Pentru achiziționarea biletelor la intrarea în sală, donația minimă crește la 20 de lei. Vă așteptăm în număr cât mare mare: copii, părinți și bunici, la un concert de suflet pentru Lăbuș", anunță Asociația "Help Lăbuș", într-o postare pe pagina sa publică de Facebook.

Între artiștii care vor face spectacol se află Rareș și Mara, doi tineri talentați de 19 ani, pe care muzica i-a unit în urmă cu opt ani. Potrivit „Help Lăbuș”, sunt de nedespărțit și cântă împreună. Pe lângă muzică, Rareș și Mara sunt uniți și de dragostea pentru animale. Tot la concertul caritabil, spectatorii o vor putea asculta pe Ira, o tânără îndrăgostită de muzică. Ira mai are trei luni până devine majoră și spune că cel mai tare s-a apropiat de muzică cântând la tobe. Recent a descoperit și pianul. Pe lângă muzică, tânăra este și o mare iubitoare de animale, motiv pentru care s-a alăturat cauzei. La fel și Vlad, un adolescent talentat în vârstă de 15 ani. „Cânt la chitară de cinci ani și recent Rareș m-a ajutat să îmi descopăr pasiunea pentru bass. Sper ca mesajul meu, transmis prin muzică, să ajungă și la oamenii din jur. Uneori e bine să ne gândim și la necuvântătoare, căci de cele mai multe ori ele ne fac viața mai bună, iar aceste suflete abandonate au nevoie de ajutorul nostru”, spune Vlad, într-o postare pe Facebook a „Help Lăbuș”.

Așa cum v-am informat, obiectivul proiectului "Stop abandon" îl reprezintă sterilizarea unui număr de 100 de câini cu stăpân. Da, cu stăpân, întrucât numeroși proprietari de câini nu își pot steriliza patrupedele în cadrul campaniilor de sterilizare gratuită, aceste campanii, de cele mai multe ori, fiind destinate animalelor fără stăpân. Iar câinii nesterilizați reprezintă principala sursă a abandonului pe străzile orașului.

"Dorim să venim în sprijinul celor care dau o șansă la viață de familie unor câini de rasă sau metiși ai acestora, salvați de pe stradă după ce au fost abandonați de stăpâni iresponsabili sau care s-au născut pe stradă din împerecherea unui câine de rasă și un câine comunitar, ori care au fost abandonați din diverse motive. Prin sterilizarea a 100 de câini, prevenim apariția a 500-800 de pui/an, care pot ajunge pe străzi sau care pot fi oferiți spre vânzare ca pui de rasă", afirmă reprezentanții "Help Lăbuș".

Citit 858 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.